Šport > Nogomet
15 ogledov

Heynckes pomahal v slovo na nori tekmi, poraz BvB

Heynckes Borussia Mönchengladbach Bayern Bundesliga Nemčija liga prvenstvo
1/20
EPA
Bayern je tudi na zadnji ligaški tekmi sezone uspel zmagati in rekordno bero točk povišal na končnih 91. Na zadnji tekmi Juppa Heynckesa v 1. Bundesligi je njegova nekdanja ekipa Borussia Mönchengladbach Bavarcem zabila kar tri gole v prvih desetih minutah, nato pa je s hat-trickom odgovoril Franck Ribéry. Teden dni pred finalom Lige prvakov poraz Dortmunda.

Novi nemški prvaki, nogometaši münchenskega Bayerna, so se kljub katastrofalnemu začetku tekme pri Borussii Mönchengladbach, ki jim je v prvih desetih minutah zabila kar tri gole, v drugem polčasu zbrali in odhajajočemu trenerju Juppu Heynckesu prinesli zmago na njegovi morda celo zadnji ligaški tekmi v karieri.

V rojstnem mestu in pri klubu, kjer je začel svojo športno pot, je Heynckes lahko le nemočno gledal, kako njegovo nekdanje moštvo polni mrežo finalistov Lige prvakov. V prvih desetih minutah so namreč padli kar štirje goli, le da je Bayern enkrat za spremembo zabil le enega.

Na 1:2 je znižal Javi Martínez, pred njim pa sta zadela že Martin Stranzl in Mike Hanke, nato pa je v deseti minuti Manuela Neuerja premagal še nekdanji član Arsenala Håvard Nordtveit. S prvim golom na tekmi je Franck Ribéry znižal že manj kot deset minut kasneje, nato pa v drugem polčasu zabil še dvakrat za "hat-trick".

Weidenfeller izključen, Hummels vprašljiv za finale

Njegov drugi gol bo gotovo zelo resen kandidat za gol sezone - Ribéry je na robu kazenskega prostora pričakal visoko podajo Philippa Lahma in žogo s slabšo levo nogo iz voleja poslal pod prečko Mönchengladbacha, za konec pa še pripravil zmagoviti gol Arjenu Robbnu. Bayern je sezono zaključil z rekordnimi 91 točkami in zgolj 18 prejetimi goli.

Točno teden dni pred finalom Lige prvakov na Wembleyju so bile oči uprte tudi v drugo finalistko, Borussio Dortmund, ki je pred vnovič razprodanim Signal Iduna Parkom in 80.000 navijači doživela nepričakovan poraz proti Hoffenheimu (1:2).

Modri, ki bi na zadnji dan prvenstva lahko tudi izpadli v 2. Bundesligo, so po zaslugi svoje zmage in poraza Fortune Düsseldorfa skočili na 16. mesto in si priigrali dodatne kvalifikacije za obstanek. Dortmund je v vodstvo sicer že v šesti minuti popeljal Robert Lewandowski, nato pa je Sejad Salihović v zaključku tekme izkoristil dve enajstmetrovki. 

Schalke se veseli četrtega mesta

Drugo je zakrivil domači kapetan Roman Weidenfeller, ki je dobil tudi rdeči karton, zato je najstrožjo kazen Salihoviću skušal ubraniti kar Kevin Grosskreutz. Hoffenheim se je tako rešil izpada in priigral dve tekmi s Kaiserslauternom za obstanek, medtem ko bo Dortmund za sobotni finale v Londonu nervozno pogledoval proti branilcu Matsu Hummelsu, ki se je poškodoval.

"Za finale Lige prvakov imamo nekaj skrbi glede Hummelsa," je po tekmi v Dortmundu dejal trener Jürgen Klopp. Slednji tudi v soboto ni mogel računati na že dalj časa poškodovanega Maria Götzeja, ki je predčasno zapustil povratno tekmo polfinala proti Real Madridu. 

Bolj veseli so bili ob koncu prvenstva pri drugem rudarskem klubu, Schalkeju 04, ki si je z zmago pri Freiburgu (2:1) zagotovil kvalifikacije za nastop v naslednji sezoni Lige prvakov. 

Nemška liga, 34. kolo:

Augsburg : Greuther Fürth 3:1 (1:0)
Werner (30), Callsen-Bracker (55), Ji (75); Trinks (62)
Prib (Fürth) je v četrti minuti zapravil enajstmetrovko.

Borussia Dortmund : Hoffenheim 1:2 (1:0)
Lewandowski (6); Salihović (77, 82/obe 11-m)
RK: Weidenfeller (80/Dortmund)

Eintracht Frankfurt : Wolfsburg 2:2 (1:2)
Meier (36), Aigner (90); Polak (8), Diego (19)
RK: Hasebe (35/Wolfsburg)

Freiburg : Schalke 1:2 (0:1)
Schmid (54); Draxler (20), Schuster (58/a.g.)

Hamburger SV : Bayer Leverkusen 0:1 (0:0)
Kiessling (90)

Hannover : Fortuna Düsseldorf 3:0 (1:0)
Diouf (36), Ya (61, 76)

Borussia Mönchengladbach : Bayern München 3:4 (3:2)
Stranzl (4), Hanke (5), Nordtveit (10); Martínez (7), Ribéry (19, 53, 59)

Nürnberg : Werder Bremen 3:2 (0:1)
Nilsson (62), Polter (81), Pekhart (88); De Bruyne (37, 89)

Stuttgart : Mainz 2:2 (2:2)
Wetklo (23/a.g.), Boka (33); Ede (17), Müller (42)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.