Šport > Nogomet
21 ogledov

"Hibs ponižani, Maribor predober!"

Škotski mediji se z izpadom Hiberniana ne obremenjujejo preveč. (Foto: The Scots Žurnal24 main
Če je bila dobrodošlica Mariboru na Škotskem za pozabo, so Otočani po novem porazu veliko bolj športni. "Maribor je dobra ekipa. Želim jim vse najboljše," je povedal trener Hiberniana John Hughes.
Domača ekipa nikoli ni dajala vtisa, da bi ji lahko uspela vrnitev.
Daily Record

"Hibs so bili neslavno izločeni iz Evropske lige po demoralizirajočem porazu s skupnih 6:2 proti Mariboru v tretjem kolu kvalifikacij," četrtkovo dogajanje v Edinburghu na tekmi med domačim Hibernianom in Mariborom povzame Daily Record. Novinar nadaljuje, da domači "nikoli niso dajali vtisa, da bi jim lahko uspela vrnitev, sploh ko je za goste po vsega 19 minutah zadel kapetan Marcos Tavares". Pohvalili so tudi "bliskoviti protinapad" za končnih 2:3, ki so mu zaploskali tudi domači navijači (tisti, ki so še ostali na tribunah), zaključil pa ga je "excellent" (izvrstni, op. p.) Tavares.

Hibernian ni bil niti blizu potrebnemu čudežu.
The Scotsman

Z naslovom "Hibs še enkrat ponižan, Maribor je preprosto predober!" svoje poročilo začenjajo pri enem najbolj branih časnikov na Škotskem The Scotsman. "Na koncu Hibernian ni bil niti blizu potrebnemu čudežu," so zapisali in dodali, da bi se redki lahko pritoževali nad skupnih 2:6 v korist vijoličastih. "Gostje so spet napadali usklajeno in z namenom," piše v Scotsmanu.

Ponosen sem na fante. Res so se močno potrudili. Na koncu je bilo le preveč. Maribor je dobra ekipa. Želim jim vse najboljše.
John Hughes, trener Hiberniana

Trener Hughes gleda proti prvenstvu
"Moramo sprejeti ta poraz in iti dalje ter gledati proti začetku domače sezone," so bile besede trenerja Škotov Johna Hughesa. Ta je bil zelo zadovoljen s pristopom svojih fantov, zahvalil pa se je tudi navijačem za izkazano podporo. "Imeli smo eno ali dve priložnosti za vodstvo, ki pa se nista uresničili. Da smo prejeli gol iz prostega strela, je veliko razočaranje. Toda ponosen sem na fante. Res so se močno potrudili. Na koncu je bilo le preveč. Maribor je dobra ekipa. Želim jim vse najboljše," je še zaključil Hughes. Čeprav škotski mediji pišejo, da z "izgubljenim" voznikom avtobusa zeleno-beli nimajo nič, saj da ga je najel NK Maribor, pa lahko Škotom svetujemo le, da se nešportne poteze pač ne izplačajo ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.