Šport > Nogomet
0 ogledov

Hicks: Na Liverpool sem navezan

George Gillett in Tom Hicks ob prevzemu nogometnega kluba Liverpool. Žurnal24 main
Ameriški bogataš Tom Hicks je zanikal prodajo svojega deleža v nogometnem klubu Liverpool. Sam pravi, da je na klub tako osebno kot finančno zelo navezan.
 
 

Realnost je takšna, da sem osebno in finančno zavezan klubu in njegovim navijačem.

Tom Hicks

 
Solastnik slovitega angleškega nogometnega kluba Liverpool , Američan Tom Hicks , je zanikal govorice, da namerava le leto po nakupu prodati svoj delež v klubu družbi Dubai International Capital (DIC). Ta naj bi po poročanju časnika The Times of London klub prevzela prihodnji mesec.

"Namigovanja v britanskih medijih, da bom prodal svoj delež v Liverpoolu ali povabil DIC k pregledu klubske dokumentacije, so absolutno napačne," je dejal Hicks, in dodal: "Realnost je takšna, da sem osebno in finančno zavezan klubu in njegovim navijačem ter bom še naprej po najboljših močeh ohranjal to zavezo - zdaj in v prihodnje." Hicks, ki je tudi lastnik baseballske ekipe Texas Rangers in hokejske Dallas Stars , ni komentiral špekulacij, da naj bi se z drugim lastnikom Liverpoola, Georgem Gillettom mlajšim, sprla zaradi različnih načrtov glede klubske prihodnosti.


Navijači Liverpoola so svoje nezadovoljstvo večkrat pokazali tudi s transparenti. © Action Images

 

The Times je poročal, da naj bi bil Gillett, ki ima v lasti hokejski klub Montreal Canadiens , zelo vesel, če bi mu uspelo prodati njegov 50-odstotni delež. Hicks pa je po elektronski pošti ameriški tiskovni agenciji AP sporočil, da je zavezan Liverpoolu ne glede na to, kaj bo storil Gillett. Gillett in Hicks sta Liverpool kupila za 333 milijonov evrov marca 2007, pri tem pa sta se strinjala, da bosta odplačala 68 milijonov evrov dolga in investirala v gradnjo stadiona s 60.000 sedišči.

Po poročanju časnika The Times je vrednost Liverpoola, katerega navijači so vse bolj nezadovoljni z ameriškima lastnikoma, zdaj že več kot 530 milijonov evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.