Šport > Nogomet
1 ogledov

Hiddink ni vedel za predsednika

Guus Hiddink se bo morebiti preselil v Turčijo. (Foto: Reuters) Reuters
Sredina tekma dodatnih kvalifikacij za SP v nogometu leta 2010 je po zmagi Rusov v Moskvi z 2:1 proti Sloveniji še povsem odprta, razmišlja ruski selektor Guus Hiddink.

"Tekma bo zanimiva za nogometne navdušence po vsem svetu. Pričakujem, da bomo odpotovali v Južno Afriko," pred tekmo sporoča selektor ruske reprezentance Guus Hiddink, ki svojih nogometašev ni posebej pripravljal na odločilni obračun s Slovenijo.

Nizozemec, ki v svojih vrstah nima poškodovanih nogometašev, pred tekmo v Ljudskem vrtu razmišlja takole: "Slovenija mora napadati, zato bo tekma zanimiva. Naša ekipa ni tipično obrambno organizirana, ampak je pripravljena igrati nogomet v vseh okoliščinah. Ne igramo obrambnega nogometa. Zato bo zanimivo, saj morajo Slovenci napadati in zadeti. Ne bomo čakali in se branili. Zanesti se moramo na svoje sposobnosti in igrati nogomet, kakršnega smo že v Moskvi, če odštejemo prvih in zadnjih 10 minut."

Hiddink opozarja na slovensko obrambo, ki je v kvalifikacijah prejela le štiri zadetke. "Zanesti se moramo na svoje sposobnosti," pravi selektor gostov, ki v torek zvečer še ni vedel, da jih bo na tribunah ljudskega vrta spodbujal tudi predsednik Medvedjev. "Če je to res, da pride predsednik, potem sem zelo vesel. To pomeni, da razvoj ruskega nogometa spremljajo ljudje na najvišjih političnih položajih. Vem, da je predsednik velik podpornik nogometa. Potrebujemo vso podporo, ki jo lahko dobimo."

Hiddink bo enajsterico nogometašev razkril pred tekmo, vendar pa večjih sprememb ni pričakovati. "Bolje igramo, če smo pod pritiskom. Ostajam zvest slogu igre svoje reprezentance, ne glede na rezultat, ki ga moramo doseči. Prilagajanje strategije in nasprotniku je vedno prisotno, a radikalnih sprememb v taktiki ne bo," še pravi ruski selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.