Šport > Nogomet
0 ogledov

Hiddink se poslavlja s pokalom

Didier Drogba, Florent Malouda, John Terry (kapetan) in Frank Lampard so se tako Žurnal24 main
Tudi najhitrejši gol v zgodovini najstarejšega tekmovanja na svetu ni pomagal nogometašem Evertona, ki so v finalu letošnjega pokala FA na londonskem Wembleyju klonili proti Chelseaju (1:2).
 
 

Hiddink je izjemen trener in izjemen človek.

Frank Lampard

 
Francoski napadalec Toffeesov Louis Saha se je že v 25. sekundi srečanja zapisal v zlato knjigo pokala FA in dosegel najhitrejši gol v vsej zgodovini finalov tega prestižnega angleškega tekmovanja. To je bilo (skoraj) vse, kar je do konca srečanja pokazal Everton, ki mu nove izjemne sezone ni uspelo kronati s kosom srebrnine, 14 let po tem, ko so v finalu presenetljivo ugnali Manchester United (1:0). Za Chelsea je v 21. minuti izenačil Didier Drogba (vedno zadane na Wembleyju), zmago pa slabih dvajset minut pred koncem srečanja s strelom od daleč prinesel Frank Lampard. Londonski modri bi lahok vodili tudi z golom ali dvema več - strel Florenta Maloudaja se je od prečke namreč odbil čez črto, a je sodnik Howard Webb skupaj s pomočniki odločil drugače. Nizozemski trenerski čarodej Guus Hiddink se po nekaj mesecih na čelu bogataškega kluba od Anglije (za zdaj) tako poslavlja s pokalom. Branilec zmagovite ekipe Ashley Cole je postal prvi nogometaš po 19. stoletju, ki je pokal FA osvojil petkrat - trikrat z Arsenalom in dvakrat s Chelseajem. Dober obet za moštvo Romana Abramoviča, preden ga po vsej verjetnosti prevzame Carlo Ancelotti.

" (Hiddink) je izjemen trener in izjemen človek," je po tekmi dejal strelec odločilnega gola Frank Lampard. " Zanj je to izjemno poslovilno darilo in res smo veseli, ker smo mu ga lahko dali. Bilo je neverjetno. Po tem, ko smo zaostajali z 0-1 smo nato vseskozi prevladovali. Ves čas sem čutil, da bi lahko zmagali in vesel sem, da sem zabil gol s katerim nam je to uspelo," je še dodal angleški vezist.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.