Šport > Nogomet
19 ogledov

Hiddink spet na klop "oranja" po mundialu

Hiddink Pardew Anži Mahačkala Newcastle United Evropska liga osmina finala EPA
Nizozemska nogometna reprezentanca bo po svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji spet dobila novega selektorja, mesto Luisa van Gaala pa naj bi znova prevzel Guus Hiddink.

Guusa Hiddinka, ki je trenutno brez službe, nizozemska zveza sicer še ni uradno predstavila, a trener, ki je vlogo selektorja Nizozemske opravljal že med letoma 1994 in 1998, se je dogovoril za štiriletno pogodbo.

Hiddink ima sicer za seboj pestro trenersko in selektorsko kariero, med drugim je ob Nizozemski vodil še izbrane vrste Južne Koreje, Avstralije, Rusije in Turčije, deloval pa je tudi pri Anžiju Mahačkali, Chelseaju, PSV Eindhovnu, Real Betisu, Real Madridu, Valencii in Fenerbahčeju.

"Ne bomo ničesar skrival. Govoril sem z možmi z zveze. Vprašal sem se, če se še vedno počutim dovolj svežega, da lahko vplivam na prihodnost nogometne igre. Sem pa preveč ambiciozen, da bi bil le starec, ki delo selektorja opazuje od daleč. Torej, verjamem, da lahko izboljšam nekatere stvari v reprezentanci. Vesel bi bil, če bi lahko spet opravljal to službo," je dejal Hiddink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.