Šport > Nogomet
34 ogledov

Higuaín: Berbabéu nikoli ni pel mojega imena

Higuain Sportweek Napoli Real Madrid naslovnica Reševalni pas/Twitter
Napadalec Napolija Gonzalo Higuaín je v intervjuju za revijo Sportweek spregovoril o svoji izkušnji pri madridskem Realu, kjer ga po njegovem mnenju navijači nikoli niso zares vzljubili.

"Vsak dan, ki mine, sem bolj vesel zaradi odločitve, ki sem jo sprejel. Všeč sta mi mesto in ljudje," je svoj prihod v Neapelj hvalil Gonzalo Higuaín, ki je preživel boleč izpad iz skupinskega dela Lige prvakov, zdaj pa bo moral poleg verjetno nemogočega naskoka na scudetto srečo z južnjaki iskati v Evropski ligi.

Napoli je vseeno daleč od glamurja Madrida, kamor je Higuaín prišel kot golobradi napadalec River Plata, kljub navdušujočem strelskem izkupičku (glede na odigrane minute) pa je imel kar nekaj težav z navijači, ki praktično nikoli niso prepoznali njegovega doprinosa.

Ni potreboval reklame Maradone

"Na Bernabéuu mi niso nikoli posvetili pesmi, tukaj vsakič vzklikajo moje ime in zaženejo res velik trušč," se je madridske publike spomnil argentinski reprezentant. "Nogometna ideja (trenerja Rafaela) Beníteza je enaka moji. Živahna in solidarna igra. Bolj gledamo nasprotna vrata kot naša. Nisem potreboval prepričevanja (Diega Armanda) Maradone, prihod sem je bila moja odločitev in ne obžalujem je."

Madridski mediji so na njegove obtožbe na račun publike že odgovorili z videoposnetki proslave ligaškega naslova leta 2012, ko mu je mikrofon na Bernabéuu predal Sergio Ramos, občinstvo pa je začelo prepevati "Pipa quedaté" (Pipa, ostani, op. a.). Higuaína je v še eno sezono v Madridu nato uspel prepričati tudi trener José Mourinho, lani pa je Argentinec skupaj s kar dvema soigralcema Joséjem Callejónom in Raúlom Albiolom odšel pod Vezuv.

Madridsko občinstvo (in Álvaro Arbeloa) skandirata Higuaínu na proslavi naslova leta 2012:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.