Šport > Nogomet
17 ogledov

Higuaín in Ronaldo približala Real

Gonzalo Higuain Alexis Ruano Hedwiges Maduro
1/15
Žurnal24 main
Madridski Real je spet zelo resno v dirki za naslov. Včerajšnji remi Barcelone pri Espanyolu je kraljevi klub z veseljem izkoristil in doma odpravil Valencio (2:0). Razlika na vrhu je spet zgolj točka.

Gola Gonzala Higuaína v prvem in Cristiana Ronalda v drugem polčasu sta bila več kot dovolj za Real Madrid, ki je doma odpravil brezbarvno Valencio. Razlika bi na koncu lahko bila tudi mnogo višja, kraljevi klub pa se je vodilni Barceloni spet približal na vsega točko zaostanka.

Tekma je minila v znamenju popolne prevlade domačega belega beleta. Ti bi v prvem polčasu lahko vodili s kar nekaj goli prednosti, prvo veliko priložnost pa je izkoristil šele Higuaín v 25. minuti. Revija strelov pred vrati Valencie se je nadaljevala in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo gostje kaznovali tovrstno potrošnjo. Kmalu bi jim tudi uspelo, a je strel Davida Ville ustavil blok, Juan Mata pa je zadel vratnico. Drugi polčas je minil v podobnih tonih ob prevladi domačih in jalovih napadih gostov. Kljub temu so bili še najbližje gola ravno netopirji, saj je David Silva, naslednje leto verjetno igralec Reala, z izjemnim strelom v 72. minuti zadel točno v stičišče vratnice in prečke. Real ni potreboval nove motivacije in Marcelo je čez dobrih pet minut lepo našel Ronalda v sredini kazenskega prostora in tekma je bila odločena.

Espanyol spet kamen spotike za Barço
Ni slučaj, da se v Španiji ime Espanyol tesno povezuje z Realom Madridom. V španski prestolnici veljajo modro-beli za "club hermano" (bratski klub, op. p.), ki jim v bitki za naslov mnogokrat priskoči na pomoč. Tudi tokratni barcelonski derbi, prvi na novem stadionu Cornella el Prat, ni bil izjema in Espanyol je slavnejšim sosedom odščipnil veliko točko.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Trener gostov Josep Guardiola je za tokratno presenečenje v začetni postavi Barcelone izbral levega bočnega branilca Maxwella, ki je podobno kot Daniel Alves proti Madridu začel v napadu. Načrt domačih je bil jasen - nogometno tekmo spremeniti v "ulično bitko" in to jim je s prekrški na robu rdečega kartona uspevalo skozi celotno srečanje. Domači bi lahko celo vodili, a je z nekaj posredovanji svojo mrežo nedotaknjeno ohranil Victor Valdes. Ironično je, da je na koncu z desetimi igralci ostala Blaugrana, saj je Alves nespametno podrl Joseja Mario Calléjona v protinapadu in si prislužil pot pod prho. Kako velika usluga Espanyola je to bila za Real bo znano jutri, ko na Santiago Bernabeu prihaja Valencia.

Liga BBVA, 33. kolo:

Lestvica:
1. Barcelona 84

2. Real Madrid 83
3. Valencia 59
4. Sevilla 54
5. Mallorca 52 (-1)
...
18. Tenerife 32
19. Valladolid 29
20. Xerez 27

Sevilla : Sporting Gijon 3:0 (1:0)
Kanouté (8), L. Fabiano (53), Cala (80)
RK: Bilić (32), Diaz (80/oba Sporting)

Espanyol : Barcelona 0:0
RK: Alves (62/Barcelona)

Villarreal : Atlético Madrid 2:1 (2:0)
Godin (21), Rossi (44); Agüero (64)

Deportivo La Coruna : Almeria 0:0

Málaga : Valladolid 0:0

Tenerife : Getafe 3:2 (1:1)
Nino (30, 69, 76); Leon (10), Casquero (75)

Xerez : Racing Santander 2:2 (1:1)
Orellana (6), Mata (72); Tchité (43, 57/11-m)

Athletic Bilbao : Zaragoza 0:0

Real Madrid : Valencia 2:0 (1:0)
Higuaín (25), Ronaldo (78)

Ponedeljek, ob 21.00:
Mallorca - Osasuna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.