Šport > Nogomet
20 ogledov

Higuaín izbruhnil kot Vezuv: Balo na klop v solzah

Iličić Fiorentina Atalanta Serie A Italija liga prvenstvo
1/34
EPA
Josip Iličić je z drugim ligaškim golom Fiorentini prinesel zmago proti Atalanti, s katero so se vijoličasti na lestvici izenačili z Napolijem (2:0). Južnjaki so odgovorili na večernem derbiju z AC Milanom (3:1). Mario Balotelli v solzah.

Gonzalo Higuaín je z dvema goloma prinesel zmago Napoliju na derbiju proti AC Milanu in prepričljivo dobil napovedani "dvoboj strelcev" z Mariem Balotellijem. Italijanskega reprezentanta je trener Clarence Seedorf v drugem polčasu za nameček še zamenjal, kamera pa je Balotellija, ki si je obraz zakrival s kapuco, kasneje ujela s solznimi očmi.

Vse se je za rdeče-črne sicer začelo sanjsko na San Paolu, kjer je že po osmih minutah za vodstvo na svojem debiju zadel novi vezist kluba Adel Taarabt. Večni "enfant terrible" se je s polovice igrišča sprehodil vse do roba kazenskega prostora, od koder je poslal neustavljiv zavit strel povsem ob vratnico nemočnega Pepeja Reine.

Inler takoj izničil vodstvo Milana

Sledilo je zdaj že obvezno slavje s trenerjem Clarencom Seedorfom, ki pa je le nekaj minut kasneje objokoval srečno izenačenje Gökhana Inlerja, čigar strel je po zaslugi velikega odboja prelisičil Christiana Abbiatija.

Prvo zmago na štirih tekmah je južnjakom v drugem polčasu prinesel Higuaín. Argentinec je najprej v 56. minuti mrežo zatresel z glavo, nato pa mu je drugi gol večera nesebično pred vrati poklonil rezervist José Callejón. Higuaín je zdaj drugi strelec lige (12 golov) in zaostaja le še za poškodovanim Giuseppejem Rossijem.

Fiorentina še sanja Ligo prvakov, drugi ligaški gol Iličića

Fantastičen prosti strel je dvignil na noge navijače Fiorentine, ki so lahko šele tretjič po poletnem prestopu iz Palerma skupaj z Josipom Iličićem slavili gol slovenskega reprezentanta. "Viola" je proti Atalanti povedla z zadetkom Kranjčana, ki je igro nato zapustil v 60. minuti.

Očitno je prinesel srečo tudi svoji menjavi Rafału Wolskemu, saj je tekmo dokončno v 86. minuti prelomil prav Poljak. Fiorentina je takrat že igrala z igralcem več, potem ko je rdeči karton dobil Luca Cigarini

Diši po Ligi prvakov

Varovanci Vincenza Montelle so tako uspeli slaviti po dveh zaporednih porazih, zato so na domači zelenici tudi žrtvovali nekaj prepoznavne igre s kratkimi podajami, katere goreč privrženec je nekdanj izvrstni napadalec Rome in italijanske reprezentance. Fiorentina se je pred večerno tekmo izenačila z Napolijem, ki drži tretje mesto, s katerim ob koncu sezone italijanski klubi igrajo kvalifikacije Lige prvakov.

Ob številnih poškodbah, ki so v letošnji sezoni razredčile vijoličaste vrste, sta pravočasno vzpodbudo Montelli prinesla vedno boljša Juan Cuadrado in David Pizarro. Prav Kolumbijec je priboril prosti strel v 16. minuti, ki ga je prek živega zidu s svojo levico v mrežo brezhibno poslal slovenski reprezentant Iličić. Kranjčan je imel že prej lepo priložnost za 1:0, ki jo je tako kot Borja Valero zapravil, blizu prvenca je bil tudi čokati brazilski vezist Anderson.

Cesar in Lazarević padla v Vidmu

Fiorentina je imela kljub vodstvu kar nekaj težav, Neto je moral nekajkrat reševati izenačenje. Po izključitvi Cigarinija devet minut pred koncem je piko na i disciplinirani predstavi svojega moštva pritisnil Wolski, ki je zabil svoj prvi gol v Serie A.

Ob isti uri kot tekma v Firencah se je začel tudi obračun med Udinesejem in Chievom v Vidmu, kjer so belo-črni visoko odpravili ekipo Boštjana Cesarja (igral je celo tekmo) in Dejana Lazarevića (dobil je zadnjih nekaj minut).

Italijanska liga, 23. kolo:

Fiorentina : Atalanta 2:0 (1:0)
Iličić (16), Wolski (86)
RK: Cigarini (81/Atalanta)
Iličić (Fiorentina) je igral do 60. minute.

Udinese : ChievoVerona 3:0 (0:0)
Di Natale (56), Fernandes (74), Agyemang-Badu (86)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je igral od 78. minute.

Napoli : AC Milan 3:1 (1:1)
Inler (11), Higuaín (56, 82); Taarabt (8)
Birse (Milan) ni bilo v ekipi.

Nedelja ob 12.30:
Torino - Bologna

Ob 15.00:
Hellas Verona - Juventus
Lazio - AS Roma
Livorno - Genoa
Parma - Catania
Sampdoria - Cagliari

Ob 20.45:
Inter - Sassuolo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.