Šport > Nogomet
18 ogledov

Higuaín podrl 66 let star rekord

gonzalo higuain EPA
Argentinski napadalec je na zadnji tekmi italijanskega prvenstva podrl več kot 60 let star rekord Gunnarja Nordahla.

Napadalec Napolija Gonzalo Higuaín je v zadnjem krogu italijanske Serie A s "škarjicami" z roba kazenskega prostora dosegel svoj 36 gol v letošnjem državnem prvenstvu, kar je gol več, kot jih je pred 66 leti v dresu Milana dosegel Šved Gunnar Nordahl.

V zadnjem krogu Serie A je Napoli na domačem igrišču s 4:0 premagal Frosinone, z zmago pa je potrdil drugo mesto na prvenstveni lestvici in s tem neposredno uvrstitev v ligo prvakov. Veliko zaslug za uspeh Neapeljčanov je imel tudi Higuain, ki se je pred zadnjim krogom 33-krat vpisal med strelce, za slovo od sezone pa je zabil še trikrat. Vse tri gole je dosegel v drugem polčasu, s tretjim, v 71. minuti, pa je tudi popravil dozdajšnji rekord Nordhala.

Do rekordnega dosežka je prišel na izjemen način, potem ko si je žogo na robu kazenskega prostora najprej zaustavil na prsih, nato pa s škarjicami premagal gostujočega vratarja Massima Zappina.

Klose zadnjič za Lazio

Svoj zadnji gol v dresu Lazia je včeraj dosegel tudi dolgoletni nemški reprezentant Miroslav Klose. Z golom iz enajstih metrov je le ublažil poraz svoje ekipe proti Fiorentini, za katero igra slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je zmagala s 4:2. Kje bo Klose, ki se je od dresa nemške reprezentance poslovil na svetovnem prvenstvu v Braziliji, v njem pa v 137 nastopil dosegel 71 golov, nadaljeval s svojo kariero, še ni znano. Za Lazio je 37-letni nemški napadalec poljskega rodu v Serii A dosegel 55 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.