Šport > Nogomet
19 ogledov

Higuain Real spet popeljal na vrh

Cristiano Ronaldo je v zdravniški oskrbi. (Foto: Reuters)
1/12
Žurnal24 main
Real Madrid je na težkem gosotvanju pri Sportingu iz Gijona odnesel tri točke (1:0). Že v soboto je Barcelona na derbiju kola doma premagala Villarreal (3:1) z dvema goloma Lionela Messija.
Puyolova 500. tekma
Kapetan Barcelone Carles Puyol je proti Villarrealu odigral svojo 500. uradno tekmo v dresu Barçe, s čimer je postal šele tretji nogometaš, ki mu je v zgodovini kluba to uspelo. Pridružil se je Tarzánu Migueliju in moštvenemu kolegu Xaviju Hernándezu. Puyol je za člansko moštvo debitiral 2. oktobra leta 1999 proti Valladolidu kot desni bočni branilec.


Realu iz Madrida je tudi brez kaznovanega trenerja Joseja Mourinha na gostovanju pri Sportingu iz Gijona le uspelo zmagati in je spet prvi.

Edini zadetek na tekmi je v 82. minuti dosegel Gonzalo Higuain. Argentinski napadalec je bil ob domačem čuvaju mreže Juan Pablu najboljši posameznik srečanja. Že v 10. minuti je zadel vratnico, enkrat pa mu je zadetek preprečil sodnik, ki je dosodil sumljiv prepovedani položaj. Domači vratar je v drugem polčasu trikrat čudežno stegnil svoje "lovke“, v 82. minuti pa bil eden tragičnih junakov, ko je najprej ubranil nevaren strel Karima Benzemaja, a izpustil žogo, ki jo je iz neposredne bližine Higuain poslal v mrežo za vodstvo z 1:0. Sporting je imel le napad kasneje priložnost za izenačenje, a je Iker Casillas s skrajnimi močmi ubranil strel Davida Barrala.

Messi blestel v drugem polčasu
Nogometaši Barcelone so bili na derbiju s trenutno najbližjimi zasledovalci Villarrealom najprej žrtev hude sodniške napake, nato pa so se na stran oškodovancev po nekaj komičnih odločitvah Delgada Ferreira preselili še igralci rumene podmornice. Katalonci so kljub vsemu zasluženo slavili, predvsem drugi gol Barcelone, ki je bil delo Lionela Messija in Pedra Rodrigueza pa je bil pravi "golazo".

Začelo se je s popolno prevlado Barcelone, pri kateri je kaznovanega Gerarda Piquéja v osrčju obrambe nadomeščal Eric Abidal. Villarreal je že v prvih minutah kar nekajkrat pobegnil zaostanku. David Villa je nato mojstrsko preigral Carlosa Marcheno in iz težkega položaja zadel za vodstvo, a nato se je začel "šov" glavnega sodnika in njegovih pomočnikov. Messi je po podaji v globino vsaj za meter ali celo dva stal v regularnem položaju, pobegnil branilcem in zaposlil Pedra za lahek zadetek. Toda stranski sodnik je na začudenje vseh dvignil zastavico za prepovedan položaj. Katalonci se po očitni diletantski napaki še niso dodobra pomirili, ko je Villarreal izenačil z golom Nilmarja.

Stadion je norel praktično do konca tekme, sodnikom pa so že pred polčasom namenili koreografijo z belimi robčki. Navijači so živčno reagirali na vsako odločitev mož v črnem tudi v nadaljevanju, Messi pa jih je po izjemni akciji s Pedrom, v kateri sta si izmenjevala dvojne podaje kot po tekočem traku, vsaj malce pomiril. Nato so bili nogometaši Villarreala tisti, ki so se lahko začeli hudovati, saj je Maxwell v čisti priložnosti za gol zrušil Borjo Valera, a dobil le rumeni karton. Blaugrana je le še držala posest in čakala na konec tekme, ko je ponesrečen strel Pedra iz spet zelo sumljivega položaja v gol potisnil Messi. Barcelona je pred nedeljskim gostovanjem Reala Madrida v Gijonu spet skočila na prvo mesto.

Mediji: prestop Afellaya praktično dogovorjen
Pred začetkom tekme so v Kataloniji vsi govorili o mladem nizozemskem vezistu PSV Ibrahimu Afellayu. Prestop 24-letnika, ki bi predstavljal idealno menjavo za preutrujene igralce na sredini igrišča, naj bi bil potrjen še isti večer oziroma v zelo kratkem času. Nizozemec maroških korenin naj bi v Katalonijo prestopil že v januarskem prestopnem roku. Športni direktor nizozemskega kluba Marcel Brands je že dan prej dejal, da so se začela uradna pogajanja za prestop igralca, ki mu na koncu sezone sicer poteče pogodba z rdeče-belimi, od koder je k Barçi pred leti že prišel njegov rojak Mark van Bommel. Cena se giblje med tremi in štirimi milijoni evrov. Jih je vreden? Preverite v spodnjem videu ...

Nekaj utrinkov iz Afellayeve kariere:

Lestvica:
1. Real 29 točk
2. Barcelona 28
3. Villarreal 23
4. Sevilla 20
5. Valencia 20
5. Espanyol 19
7. Atletico M. 17 ...
18. Almeria 9
19. Levante 8
20. Zaragoza 7
Španska liga, 11. kolo:

Athletic Bilbao : Almeria 1:0 (1:0)
Llorente (10)
RK: Castillo (69/Bilbao)

Atletico Madrid : Osasuna 3:0 (2:0)
Forlan (26, 70), Agüero (41)
RK: Monreal (60/Osasuna)

Barcelona : Villarreal 3:1 (1:1)
Villa (22), Messi (58, 83); Nilmar (26)  

Hercules : Real Sociedad 2:1 (0:1)

Trezeguet (46), Drenthe (51); Griezmann (15)

Malaga : Levante 1:0 (0:0)
Eliseu (63)

Mallorca : Deportivo 0:0 (0:0)

Racing Santander : Espanyol 0:0 (0:0)

 

Zaragoza : Sevilla 1:2

Bertolo (53); Fabiano (29), Negredo (90)
RK: Navarro (72/Sevilla)

 

Sporting Gijon : Real Madrid 0:1 (0:0)
Higuain (83)

Valencia : Getafe 2:0 (1:0)
Costa (8), Navarro (63)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.