Šport > Nogomet
19 ogledov

Hitzfeld na klopi Švice

Ottmar Hitzfeld bo vodil reprezentanco Švice. Žurnal24 main
Iz Švicarske nogometne zveze so sporočili, da bo od 1. julija švicarsko nogometno repretzentanco vodil Ottmar Hitzfeld. V deželi ur in čokolade naj bi ostal naslednji dve leti.

Trener münchenskega Bayerna Ottmar Hitzfeld je danes podpisal dveletno pogodbo s Švicarsko nogometno zvezo in bo tako 1. julija letos uradno postal selektor švicarske reprezentance, so sporočili s švicarske zveze. Na selektorskem stolčku bo zamenjal Köbija Kuhna. Ta se bo poslovil po letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga Švica gosti skupaj z Avstrijo.

Hitzfeld, ki bo imel glavno nalogo, da reprezentanco popelje na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, je svojo trenersko kariero začel v Švici, z Grassshoppersom je osvojil dva naslova državnih prvakov. Pozneje je postal drugi človek, ki je naslov evropskega prvaka osvojil z dvema kluboma. Najprej z Borussio Dortmund (1997), nato pa še z Bayernom (2001).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.