Šport > Nogomet
22 ogledov

Hitzfeld z veseljem gleda proti Sloveniji

Ottmar Hitzfeld bo vodil reprezentanco Švice. Žurnal24 main
Slovenija je v Stožicah pred začetkom kvalifikacij Romunijo odpravila s 4:3, še prepričljivejši pa so bili Švicarji, prvi nasprotniki Slovencev v kvalifikacijah za SP, ki so na Poljudu Hrvate odpravili s 4:2.

Za Švicarje, ki jih s klopi vodi trenerska legenda Ottmar Hitzfeld, je bila to še druga visoka zmaga, potem ko so pred Eurom s 5:3 odpravili Nemce. "V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo nas čaka Slovenija, ta tekma nam bo služila kot zelo dobra izkušnja, ki nam bo koristila v obračunu z njimi," je po slavju na Poljudu dejal strateg močne Švice in se že ozrl v začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014.

Švicarji so na Poljudu povsem zasenčili hrvaško reprezentanco, ki jo je s klopi prvič vodil Igor Štimac, in navdušili tudi svojega selektorja: "Zelo sem zadovoljen z igro, čeprav smo imeli na začetku veliko težav. Vedeli smo, da ima Hrvaška odlične igralce v ofenzivnem delu igre, toda zoperstavili smo se jim in ko je vse prišlo na svoje mesto, smo bili zelo dobri."

Švicarji so, tako kot Slovenci, izpustili evropsko prvenstvo v Ukrajini in na Poljskem, zato imajo še toliko večjo željo, da se uvrstijo na svetovno prvenstvo v Braziliji. Zmaga proti Hrvaški je v tej luči še kako pomembna. "To je zelo pomembna zmaga. Dobili smo veliko samozavesti, saj se Hrvaške ne premaguje vsak dan in na takšen način," je še pristavil Hitzfeld.

Slovenija in Švica se bosta v prvem kolu kvalifikacij pomerili 7. septembra v ljubljanskih Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.