Šport > Nogomet
15 ogledov

Hladen tuš za Barço: Neymar doma do SP 2014

(Anglija - Brazilija) Neymar Reuters
Barcelona si že dalj časa prizadeva, da bi brazilskega zvezdnika Neymarja prepričala v čim hitrejši prihod v Evropo, toda virtuoz je v enem zadnjih intervjujev potrdil, da bo domovino in svoj klub Santos zapustil šele po svetovnem prvenstvu naslednje leto.

V pogovoru za francoski Le Monde je Neymar zatrdil, da Santosa ne bo zapustil pred koncem svetovnega prvenstva 2014, ki ga bo gostila Brazilija, dejal pa je tudi, da ni podpisal nikakršne predpogodbe z Barcelono ali kakšnim drugim evropskim velikanom.

"Svetovno prvenstvo je moj glavni cilj, to bo izjemen dogodek za Brazilijo," je dejal Neymar. Čeprav mnogi evropski mediji že dalj časa pišejo o tem, da je njegov odhod k Barceloni gotova stvar, je Brazilec zatrdil, da do podpisa predpogodbe še ni prišlo, in da se o svoji prvi evropski destinaciji prav tako še ni odločil.

"Imam različne možnosti," je dejal Neymar, ki pa ni šel v podrobnosti. "Ko bom nekega dne zapustil Brazilijo, se bom šel učit in izboljšat svojo igro, fizično pripravljenost in osnove. Pritisk je v Braziliji ogromen, ampak to mi vzbuja močna čustva, zelo pozitivna."

Že zdaj v vrhu zaslužkarjev

Neymar je sicer že nekaj časa najbolje plačani nogometaš Brazilije, z 20 milijoni evrov prihodkov pa je leta 2012 zaostal le za Davidom Beckhamom, Lionelom Messijem, Cristianom Ronaldom in Samuelom Eto'ojem, je pred časom poročal France Football.

Eden največjih biserov brazilskega nogometa si je še zaželel, da bi se lahko izboljšal in se približal svojim idolom - Ronaldu, Zinedinu Zidanu, Kakáju, Ronaldinhu in Romariu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.