Šport > Nogomet
7 ogledov

Hladen tuš za Barço v 90. minuti

lionel messi cristiano ronaldo
1/13
EPA
V španski La Ligi so bile na sporedu tekme 14. kroga, ki ga je v največji meri zaznamoval El Clásico večnih rivalov iz Madrida oziroma Barcelone.

Real Madrid je v zadnji minuti rednega dela prišel do izenačenja proti Barceloni in z golom Sergia Ramosa zadržal šest točk prednosti pred večnim rivalom.

Katalonci so povedli v 53. minuti z golom Luisa Suáreza, ki ga je v izdihljajih tekme izničil španski branilec v dresu kraljevega kluba.

Varovanci Luisa Enriqueja so se na vsak način želeli izogniti črnemu scenariju, po katerem bi Real pobegnil na devet točk razlike, a razočaranje ob zadnjem sodniškem pisku kljub temu ni bilo zanemarljivo, saj bi se z zmago znova vmešali v boj za naslov državnega prvaka. 

Real, ki mu uspešno poveljuje nekdanji zvezdnik kluba Zinedine Zidane, je neporažen na zadnjih 33 zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih.

Madridčanom je šel na roko tudi razplet srečanja med Granado in Sevillo, saj ima slednja po porazu zdaj sedem točk zaostanka za vodilno ekipo španskega prvenstva.

V večernem obračunu je bil na delu tudi slovenski reprezentant Jan Oblak, ki je z Atlético Madridom na domačem Vicente Calderonu osvojil točko proti Espanyolu (0:0) in zapravil priložnost, da bi se na lestvici povsem približal Kataloncem.

La Liga, 14. krog:

Granada - Sevilla 2:1 (1:0)
Pereira 27., Lomban 56.; Ben Yedder 90./11m

Barcelona - Real Madrid 1:1 (0:0:)
Suárez 53.; Ramos 90.

Leganes - Villarreal 0:0 (0:0)

Atlético Madrid - Espanyol 0:0 (0:0)

Komentarjev 1
  • mp5 19:14 03.december 2016.

    "Real Madrid je v zadnji minuti rednega dela prišel do izenačenja proti Barceloni in z golom Sergia Ramosa zadržal šest točk prednosti pred mestnim tekmecem...."Ž.J. od kdaj sta Barcelona in Real Madrid someščana? Atletico ima 10 točk zaostanka.