Šport > Nogomet
14 ogledov

''Hočem se zabavati, toda glavni cilj je zmaga''

Didier Drogba EPA
Napadalec Slonokoščene obale Didier Drogba je namenil nekaj besed nocojšnjemu finalnemu obračunu Lige prvakov, ko se bosta na Allianz Areni udarila Chelsea in Bayern München. ''Igramo v gosteh, toda to ni pomembno, ker je finale. Pomembno je, da smo tu in imamo priložnost za zmago,'' je povedal Drogba.

''Hočem se zabavati, toda glavni cilj je zmaga. Nihče ni pričakoval, da bomo prišli v finale in sedaj moramo prikazati najboljše ter zmagati,'' je povedal nogometaš Chelseaja. ''Moja prihodnost in pogodba nista tako pomembni, kot je tekma, na katero smo čakali štiri leta. Nobene resnice ni v komentarjih o Barci in meni,'' je dodal štiriintridesetletnik.

''Trener Bayerna je zares dober in ima veliko izkušenj. Veliko je storil za Bayern in zelo ga spoštujemo,'' je o trenerju svojih nasportnikov v finalu povedal Drogba. Nekaj besed pa je namenil tudi lastni klopi, ki je pred kratkim prekinila sodelovanje z Andrejem Villasom-Boasem, medtem ko v finalu ne bo mogla računati na Johna Terryja. ''Za nami je težka sezona, saj smo se srečevali z mnogimi preprekami. Smo dobra ekipa in ko igramo slabo, si zaslužimo kritiko. Če zmagamo, bodo vsi rekli, da je bila odlična sezona. Zapomniš si samo naslove. Terry je z nami. Treniral je z nami. Škoda, da ne bo mogel igrati. Dali bomo vse od sebe, da ustrežemo njegovim željam.''

Drogba pa ni skrival navdušenja nad priložnostjo, da zaigraš v finalu Lige prvakov, saj si je nekaj takšnega želel že kot otrok. ''Liga prvakov je nekaj posebnega. Ko sem bil majhen, sem tekmovanje gledal po televiziji. Srečo imam, da ga sedaj igram,'' je zaključil nogometaš, ki je z zadetkom ključno pripomogel tudi k zmagi svoje ekipe nad Liverpoolom v finalu angleškega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.