Šport > Nogomet
14 ogledov

Hodgson odhaja, prihaja Dalglish

Roy Hodgson je hitro končal avanturo na klopi moštva, ki domuje na Anfieldu. (Fo Žurnal24 main
Lahko zapišemo, da je vodstvo Liverpoola v soboto zaradi slabih rezultatov po pričakovanjih odpustilo trenerja Roya Hodgsona. Redse bo zdaj prevzel legendarni Kenny Dalglish.

Roy Hodgson ni več trener angleškega nogometnega kluba iz Liverpoola. Po nizu ne preveč spodbudnih rezultatov se je vodstvo kluba sporazumno razšlo s 63-letnim Hodgsonom, ki ga bo na klopi do konca sezone zamenjal nekdanji igralec in trener, sedaj 59-letni Kenny Dalglish. Dalglish bo trenerske vajeti v roke vzel že na nedeljski tekmi pokala FA proti Manchester Unitedu.

Hodgson, nekdanji trener Fulhama, je redse pustil v nezavidljivem položaju. V angleškem prvenstvu trenutno zasedajo šele 12. mesto z le štirimi točkami prednosti pred mesti, ki po koncu sezone vodijo v nižji rang tekmovanja. Hodgson je ob slovesu dejal, da mu je zelo žal, ker ni mogel Liverpool popeljati na pota stare slave. Še najbolj so se njegovega odhoda razveselili navijači, ki so že večkrat zahtevali odstop Hodgsona. Precej bolj so navdušeni nad Dalglishom, ki je za Liverpool igral med letoma 1977 in 1990. V tem času je zbral 501 nastop in v vseh tekmovanjih skupaj zabil 169 zadetkov. Od leta 1985 naprej je bil v dvojni vlogi igralca in trenerja, redse pa je popeljal do treh zmag v državnem prvenstvu. Na čelu kluba iz Anfielda je bil tudi leta 1990, ko se je Liverpool veselili zadnjega od 18. naslovov državnega prvaka.

"Navdušeni smo, da bo Kenny Dalglish moštvo vodil že v nedeljo na obračunu pokala FA na Old Traffordu in nato do konca sezone," je po spremembi na klopi svojega kluba dejal predsednik John Henry: "Kenny ni bil le legendarni nogometaš. Zelo smo veseli in hvaležni, da se je odločil sprejeti mesto trenerja na sredini sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.