Šport > Nogomet
18 ogledov

Hodgson: Takšnega odnosa ne bom dovolil

Anglija Poljska kvalifikacije za SP 2014 Hodgson EPA
Selektor angleške nogometne reprezentance, Roy Hodgson, svoje nogometaše opozarja naj se tudi psihično pripravijo an prvenstvo v Braziliji.

Ko je Anglija pred štirimi leti nastopala na svetovnem prvenstvu v nogometu v Južni Afriki, je bilo iz ust njenih nogometašev slišati marsikatere pritožbe. Medtem, ko je Leightona Bainesa mučilo domotožje, sta John Terry in Wayne Rooney tarnala nad dolgčasom, saj med posameznimi tekmami niso imeli dosti zabave. Selektor Roy Hodgson je še pred odhodom v Brazilijo zatrdil, da letos tovrstnih pritožb ne želi slišati, saj bodo morebitni 'tarnači' ostali doma.

"Od 12. maja dalje bodo nogometaši stran od svojih domov. Obkroženi bodo s skupino nogometašev, opravljali bodo en trening na dan, zato bo veliko prostega časa. Tega ne bodo mogli preživljati s svojo družino, a to je nekaj kar morajo sprejeti. Ko si enkrat del ekipe na prvenstvu ne smeš govoriti 'Oh kako pogrešam družino' ali 'Oh kako mi je dolgčas'. To je popolna neumnost in zgolj še en slab izgovor za slabe predstave," je strogo dejal Hodgson.

"Takšnega odnosa ne bom dovolil. Moraš si dejati, da zmoreš, ne glede na situacijo. Tudi vojaki v vojašnici se verjetno precej dolgočasijo, a vsega ne morše imeti. Imamo 23 različnih igralcev v ekipi in ne moremo animirat vsakega posebej. Nekomu so lahko všeč nekatere stvari, drugi pa jih sovražijo," je še dejal nekdanji trener Liverpoola

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.