Šport > Nogomet
24 ogledov

Hoenessa čaka obtožnica, grozi mu tudi zapor

Pep Guardiola predstavitev Bayern Allianz Arena Rummenigge Hoeness Sammer EPA
Münchenski tožilci bodo proti Bayernovemu predsedniku Uliju Hoenessu po preiskavi davčne utaje podali obtožnico, je poročal nemški tabloid Bild.

Uli Hoeness je januarja s samoprijavo začel medijski vihar, ki je 61-letnega predsednika Bayerna  postavil v središče domnevnih davčnih nepravilnosti. Hoeness naj ne bi plačeval davkov na svojem računu v Švici.

Nemški mediji so poročali, da se bodo tožilci julija odločili, če bodo proti Hoenessu podali obtožnico. Maja je Hoeness ponudil celo svoj odstop, a je nemški velikan, ki je nato sezono zaključil z zgodovinsko trojno krono, njegovo ponudbo zavrnil.

Zaporna kazen za utajo prek milijona evrov

Bild zdaj poroča, da bo münchenska zbornica za gospodarski in davčni kriminal proti Hoenessu zares spisala obtožnico, in sicer v naslednjih nekaj tednih. Če bodo nekdanjega soigralca Branka Oblaka pri Bayernu spoznali za krivega, mu grozi tudi zapor.

Po nemškem zakonu je namreč za davčno utajo prek milijona evrov zagrožena zaporna kazen. "Še vedno preiskujemo," je za Bild dejal predstavnik tožilcev, ki pa zadeve ni želel podrobneje komentirati.

Razočarana tudi kanclerka

Hoenessovi prestopki so bili ena glavnih zgodb v nemških časopisih, svoje "razočaranje" pa je v uradni izjavi izrazila tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Nekdanji nogometaš, ki je priznal, da je ob pomoči bogatega sponzorja Adidasa "kockal" z delnicami, se je po predstavitvi novega trenerja Josepa Guardiole umaknil iz javnosti.

"Uli se je malce umaknil. Mislim, da je to pametno in tudi pravilno. Želim si in upam, da se ta zgodba konča pozitivno zanj," je dejal izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.