Šport > Nogomet
25 ogledov

Hoffenheim končal izjemen niz Bayerna

Franck Ribery  Bayern München Reuters
Hoffenheim in Bayern sta se v 8. kolu Bundeslige razšla brez zadetkov (0:0). Z neodločenim izidom se je tudi končal izjemen niz desetih zaporednih zmag Bavarcev. Aktualni prvaki iz vrste Borussie Dortmund so s kar 4:0 odpravili Augsburg.

Vsak niz se enkrat konča. In končal se je tudi izjemen niz desetih zaporednih zmag (v vseh tekmovanjih) Bayerna iz Münchna. Bavarci so med tednom v Ligi prvakov po izjemni predstavi na Allianz Areni z 2:0 odpravili bajno bogati Manchester City, v 8. kolu Bundeslige pa so se morali na gostovanju pri Hoffenheimu zadovoljiti z neodločenim izidom brez zadetkov. Bayern bo kljub remiju ostal na vrhu lestvice, saj so z novo točko prednost pred drugouvrščenim Werderjem povišali na tri točke in bodo v vsakem primeru na vrhu ostali tudi po koncu 8. kola.

Kljub neodločenem izidu pa so pri Bayernu lahko zadovoljni, saj so proti spočitim in borbenim domačinom (Bayern že nekaj časa igra dve tekmi na teden) še enajsto tekmo zapored mrežo ohranili nedotaknjeno. Manuel Neuer je v letošnji sezoni prejel le en zadetek, nepremagan pa je že 1018 minut, kar je spoštovanja vreden dosežek. Tako Bavarci kot domači so imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa jih niso uspeli izkoristiti. Bayern je v 70. minuti prek Bastiana Schweinsteigerja sicer zatresel mrežo, a je bil zadetek razveljavljen, ker je bil nemški reprezentant v prepovedanem položaju. Werder je imel priložnost, da bi se v primeru zmage proti Hannovru točkovno izenačil z Bayernom, a klonil z 2:3.

Tudi aktualni prvaki iz vrst Borussie Dortmund so med tednom nastopili v Ligi prvakov in klonili proti Marseillu. V domačem prvenstvu pa so igralci Jürgena Kloppa pokazali povsem drug obraz in s kar 4:0 odpravili zadnjeuvrščeni Augsburg. Junak visoke zmage je bil Robert Lewandowski, ki je zabil hat-trick. Ob Poljaku se je med strelce vpisal še obetavni Mario Götze. Lepo priložnost za vsaj častni zadetek so imeli tudi gostje, a se je vratar Borussie Roman Weidenfeller izkazal z obrambo pri strelu Sankoha z najstrožje kazni. Borussia je z zmago skočila na četrto mesto in ima zdaj še tri točke zaostanka za tretjeuvrščeno Borussio iz Mönchengladbacha, ki je tokrat z 0:1 klonila na gostovanju pri Freiburgu.

Poraz kozličkov v Berlinu

Po nekaj dobrih rezultatov Kölna so kozlički v 8. kolu igrišče znova zapuščali sklonjenih glav. Na gostovanju pri Herti iz Berlina so Milivoje Novaković in soigralci klonili z 0:3. Za Köln je bil usoden začetek srečanja, saj so domači že do 34. minute zabili vse tri zadetke. Reprezentančni napadalec je tudi tokrat odigral celotno srečanje, medtem ko Miša Brečka zaradi kazni tudi tokrat ni bilo v ekipi.

Stevens začel z zmago

Nizozemski strokovnjak Huub Stevens je na klopi Schalkeja debitiral z zmago proti Hamburgerju. Junak rudarjev je Jan-Klaas Huntelaar, ki je zabil oba zadetka, medtem ko je edini zadetek za Hamburger prispeval Mladen Petrić.

Bundesliga, 8. kolo:

Kaiserslautern : Stuttgart 0:2 (0:0)
Cacau (52), Boulahrouz (69)

Borussia Dortmund : Augsburg 4:0 (2:0)
Lewandowski (30, 44, 78), Götze (75)
Sankoh (Augsburg) je v 48. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bayer Leverkusen : Wolfsburg 3:1 (1:0)
Castro (14), Derdiyok (65), Kiessling (85); Mandžukić (59)

Nürnberg : Mainz 3:3 (2:2)
Feulner (5), Mak (19), Pekhart (82); Bungert (32), Choupo-Moting (45), Ivanschitz (52)

Freiburg : Borussia Mönchengladbach 1:0 (1:0)
Flum (19)

Hoffenheim : Bayern München 0:0

Herta : Köln 3:0 (3:0)
Lasogga (14,26), Ronny (34)
Milivoje Novaković je igral celotno srečanje, Miša Brečka (oba Köln) zaradi kazni ni bilo v ekipi.

Hannover : Werder 3:2 (2:1)
Abdellaoue (2/11-m, 38, 59); Arnautović (45), Pizzaro (83)

Hamburger SV : Schalke 1:2 (1:1)
Petrić (38); Huntelaar (13, 73)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.