Šport > Nogomet
38 ogledov

Horjak do konca jeseni

Branko Horjak Žurnal24 main
V vodstvu NK Maribora so po prekinitvi sodelovanja z Milkom Djurovskim vodenje ekipe do konca jesenskega dela zaupali Branku Horjaku, dežurnemu gasilcu pri vijoličastih.
Branko Horjak , najboljši strelec v zgodovini Maribora , v dresu katerega je zabil 128 golov, bo tako znova prevzel vodenje članskega moštva, pri katerem že več let opravlja funkcijo prvega pomočnika. Horjak bo ekipo vodil na zadnjih treh tekmah v jesenskem delu prvenstva proti Celju, Dravi in Hitu Gorici, po tem pa bodo v klubu poiskali stalnega naslednika Milka Djurovskega . Horjak bo tako že tretji trener sedemkratnih državnih prvakov v tej sezoni, saj se je moral konec avgusta s klopi posloviti že Marijan Pušnik .

Mariborski navijači bodo morali na novega trenerja še počakati. © Saša Despot

 
"Dogovor s klubom je, da do konca prvenstva vodim ekipo, pomaga mi Zvonko Breber, ki je sicer trener mladine," je za zurnal24.si po začasnem ustoličenju na klopi Maribora povedal Horjak, ki se s klubskimi veljaki ni pogovarjal o dolgoročnejšem delu v vlogi prvega trenerja.

"Ne, o tem nismo govorili. Pogodbo z Mariborom imam do junija 2008 kot trener. Prej sem delal kot pomočnik, zdaj bom pač vodil te tri tekme, več pa mislim, da ne."
O spremembah pred koncem prvega dela sezone ni veliko za povedati. "O tem je brezpredmetno razpravljati. Mislim, da se igralci zavedajo svojih odgovornosti, so profesionalci in bodo dali vse od sebe," je sklenil novi, stari in morda tudi naslednji začasni trener vijoličastih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.