Šport > Nogomet
13 ogledov

''Hotel sem jim narisati nasmešek na obraz''

drogba liga prvakov finale EPA
Lov za prvim naslovom v najbolj prestižnem evropskem nogometnem tekmovanju je za Chelsea naposled le končan. Absolutni heroj tekme je postal Didier Drogba, ki je v 88. minut prispeval gol za izenačenje, nato pa pri streljanju enajstmetrovk zabil se odločilni zadetek iz bele točke.

Reprezentant Slonokoščene obale je bil po tekmi tako presrečen, da je težko našel besede, ki bi opisale njegove občutke. ''Resnično sem srečen in ne vem, če obstaja dovolj besed, da bi opisal, kako se počutim v tem trenutku. Danes sem nasmejan. V Moskvi je bilo zelo težko in boleče za igralce, klub ter navijače. Danes nam je to uspelo spremeniti,'' je bil prvi odziv nogometaša, ki je v včerajšnjem finalu ključno prispeval k zmagi svoje ekipe. ''Ponovno je bila neverjetna in nora tekma - dobili smo gor le nekaj minut pred koncem in nato izenačili. Dali smo vse od sebe. Ne vem, če imamo dovolj energije za nocojšnje proslavljanje, toda našli jo bomo,'' je dodal štiriintrideseletnik.

Drogba je februarja v finalu Afriškega pokala narodov proti Zambiji zapravil odločilno enajstmetrovko, kar ga je v spominu preganjalo tudi pred večrajšnjim izvajanjem. ''Bil sem samozavesten, a v glavi sem imel afriški pokal, ko bi lahko zadel za zmago, zato je bilo zelo težko. Peter Čech je eden najboljših vratarjev na svetu in nanizal je nekaj dobrih obramb. Hotel sem to narediti zanj in za vse ostale. Hotel sem vsem narisati nasmešek na obraz in uspelo mi je,'' je povedal Drogba.

Afričanu pa letošnje poletje poteče pogodba, medtem ko njegova prihodnost za zdaj še ni povsem dorečena. V tem trenutku se Drogba želi osredotočiti le na slavje ekipe in ne na prihodnost svoje profesionalne kariere. ''Moja prihodnost ni najbolj pomembna. Najbolj pomembno je, kar smo dosegli danes, na kakšen način so se igralci borili za zmago in kako so nas oboževalci podpirali, potem ko smo prejeli zadetek. Tako kot smo igrali v letošnji sezoni Lige prvakov, kako smo stvari obrnili in kako smo igrali proti Napoliju in Barcelonu - zaslužili smo si zmago. Mi smo veliki prvaki,'' je zaključil heroj Chelseajevih navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.