Šport > Nogomet
8061 ogledov

Hrvaška legenda: "Mislil sem, da bodo Slovenci to zadržali zase"

miroslav ćiro blažević Profimedia
So legendarnemu hrvaškemu strokovnjaku šteti dnevi?

Eden največjih hrvaški nogometnih trenerjev Miroslav "Ćiro" Blažević je povzročil preplah v domovini, ko je novinarju slovenskega Sportkluba Roku Viškoviču zaupal zaskrbljujoče informacije o njegovem zdravstvenem stanju.

"Moji dragi Slovenci. Naša ljubezen je brezmejna. Radi me imate in jaz imam rad vas, ampak moram vam sporočiti žalostno vest. Sem zelo, zelo bolan. Če me kmalu ne bo, in verjetno me ne bo, bi to priložnost rad izkoristil, da izkažem ljubezen in pozdravim vse moje prijatelje v Sloveniji.  Sporočam jim, da so lahko ponosni na to, da so Slovenci. Dosegli ste nivo civilizacije, po katerem hrepenimo mi, Hrvati," je v intervjuju za Sportklub povedal 86-letnik in dodal: "Zbogom, Slovenci moji dragi. Žal mi je. Zelo sem pesimističen."

Hrvaški strokovnjak Blažević je trenutno na delu na Kitajskem. (Foto: EPA) | Avtor: EPA EPA
Izjave se močno odmevale tudi v medijskem prostoru naše južne sosede, zaradi česar velikanu hrvaškega nogometa, ki je kockaste popeljal do bronastega odličja na SP leta 1998, neprestano zvoni telefon. 

"Uf, v kakšne težave so me spravili," je za hrvaški Index povedal Čirović. "Vsi me kličejo in sprašujejo, kako sem. Lepo sem se pogovoril z vašimi slovenskimi kolegi, vendar sem mislil, da bodo to zadržali zase," je povedal in potrdil, da je ponovno zbolel za rakom. "Borim se in ne bom se predal. Prepričan sem, da bo vse v redu. Slovenci so to malo dramatično zapakirali. Pustite Slovence, od njih se poslavljam že celo življenje (smeh)," je pristavil zagotovo eden najbolj barvitih karakterjev iz nogometnega prostora nekdanje skupne države.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.