Šport > Nogomet
40 ogledov

Hrvaški huligani napadli grške novinarje

Liga prvakov, žoge EPA
Pred današnjo tekmo v Ligi prvakov med zagrebško ekipo Dinamo in grško ekipo Olympiakos je prišlo do incidenta, v katerem je bil en novinar lažje poškodovan.

Zvečer se bosta v tekmi skupinskega dela Lige prvakov v Zagrebu pomerili ekipi Dinamo Zagreb in Olympiakos Pirej. Zaradi bližine navijačev Grkov s srbskimi nogometnimi klubi, so organizatorji odločili, da na stadion ne bo navijačev kluba iz Pireja. Kljub temu pa je že včeraj prišlo do manjšega incidenta, ko je deset huliganov napadlo štiri Grke, med njimi sta bila tudi dva novinarja.

Grški mediji so včeraj poročali o napadu na skupino Grkov, hrvaški portal 24sata.hr pa je poizvedel pri zagrebški policiji, da novinarja napada nista prijavila, ker nihče ni bil resnejše poškodovan.

"Press, press!"

Skupina huliganov zagrebškega kluba naj bi štiri Grke zamenjala z navijači Olympiakosa in jih zato napadla. Enega novinarji so huligani podrli na tla in mu zagrozili z nožem. Grki so se hitro zavedali, da huligani mislijo, da so pripadniki Olympiakosa, zato so začeli vzklikati "Press, press!". Hrvati so nato zbežali, Grki pa niso poklicali policije, ampak se vrnili v hotel.

V torek dopoldne so se v hotelu novinarjev zglasili zagrebški policisti, da bi preverili pisanje grških dnevnikov. Novinarji so napad potrdili, a neznancev niso prijavili. To bo sedaj storila policija, ki že preverja posnetke nadzornih videokamer na ulici, kjer so napadli Grke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.