Šport > Nogomet
83 ogledov

Hrvaški odvzeli točko v boju za EP

kljukast križ poljud svastika Reševalni pas/Twitter
Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je Hrvaško kaznovala z odvzemom točke v kvalifikacijah za Euro 2016.

Vzrok za odvzem točke je rasistično obnašanje oziroma kljukasti križ na zelenici splitskega Poljuda med tekmo Hrvaška - Italija, ki je bila na sporedu 12. junija. Hrvaška nogometna zveza bo morala še plačati 100.000 evrov, naslednji dve tekmi pa bo reprezentanca znova morala odigrati pred praznimi tribunami. Pri Uefi so še zahtevali, da Hrvati v tej kvalifikacijah ne igrajo na splitskem Poljudu.

Na Hrvaškem so sicer pričakovali še precej strožjo kazen, namigovalo se je celo, da bi lahko "ognjene" krovna evropska nogometna organizacija izključila iz kvalifikacij za Euro 2016.

Hrvaška kljub odvzemu točke ostaja vodilna v skupini H s 13 točkami, 12 jih ima Italija, 10 Norveška, osem Bolgarija, štiri Azerbajdžan in eno Malta. Na EP 2016 se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena. Preostale tretjeuvrščene reprezentance bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Hrvaško v kvalifikacijah čakajo še gostovanji v Azerbajdžanu in na Norveškem, domači obračun z Bolgarijo in za konec še gostovanje na Malti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.