Šport > Nogomet
25 ogledov

Hrvaški premier ostro nad Platinija

michel platini EPA
Odprto pismo predsednika Evropske nogometne zveze Michaela Platinija predsednikoma vlad Hrvaške in Srbije v zvezi z navijaštvom in huliganizmom na nogometnih travnikih je sprožilo var ogorčenja na Hrvaškem. Premier Zoran Milanović ga je označil kot "neprimernega".

"Kdor želi pisati na moj naslov in me prositi za pomoč pri reševanju njegovih težav naj to ne počne z odprtim pismom. Mi smo država in to ni način za reševanje težav," je dejal Milanović, oglasila pa sta se tudi minister za notranje zadeve in minister za šport, Ranko Ostojić ter Željko Jovanović. Dejala sta, da je takšno komuniciranje s poglavarjem države povsem neprimerno.

Zoran Milanović | Avtor: EPA EPA
Michael Platini je pisal tako Milanoviću kot srbskemu premierju Ivici Dačiću ter ju prosil za pomoč pri reševanju težav z navijači. Zadeva je trenutno zelo aktualna, saj se bosta reprezentanci Hrvaške in Srbije 22. marca v Zagrebu pomerili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Medtem ko je Dačić obljubil pomoč, je Milanović dejal, "da Hrvaška že dela na tem, in to ne zaradi Platinija, temveč zaradi hrvaških državljanov." Hkrati je poslal opozorilo vodstvu hrvaške nogometne zveze. "Če bo prišlo do težav, zanje ne bo odgovorna vlada, ampak ljudje, ki sedijo na zvezi in služijo velike denarje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.