Šport > Nogomet
829 ogledov

Hrvat izsilil odhod, v Serie A tudi član Arsenala

Ante Rebić Hrvaška EPA
Zaključuje se prestopni rok.

Hrvaški napadalec Ante Rebić gre za dve sezoni na posojo k italijanskemu prvoligašu Milanu, medtem pa se iz lombardijske prestolnice v Frankfurt seli portugalski reprezentant Andre Silva, je danes potrdil športni direktor nemškega nogometnega prvoligaša Eintrachta Fredi Bobić.

"Kluba sta se dogovorila. Ante je na poti v Milano ... Silva je že pri nas na zdravniškem pregledu. Gre za drugačnega igralca, kot je Rebić, vendar gre za vrhunskega igralca," je dejal Bobić po sinočnji zmagi v nemškem prvenstvu bundesligi. "Zaigrati v serie A je bila velika želja Rebića in to smo mu omogočili," je še dejal nekdanji nemški reprezentant, ki se je sicer rodil v Mariboru.

Petindvajsetletni Rebić, ki v zadnjem času ni želel trenirati s soigralci v Frankfurtu in je tako izsiljeval svoj odhod iz kluba, je lani s hrvaško reprezentanco zaigral v finalu mundiala. Lansko sezono je bil Rebić del Eintrachtove "balkanske trojke", v kateri sta bila še Srba Filip Kostić in Luka Jović. Slednji se je junija za 65 milijonov evrov preselil k madridskemu Realu.

Španec znova v Italijo

Španski nogometni napadalec Fernando Llorente, ki je zadnji dve sezoni odigral na Otoku za Tottenham, bo kariero nadaljeval na Apeninskem polotoku. Kot je danes sporočil italijanski prvoligaš Napoli, je Llorente s klubom iz Kampanije kot prost igralec podpisal dveletno pogodbo.

Štiriintridesetletni Llorente že ima izkušnje v serie A, potem ko je dolgo nosil dres španskega baskovskega kluba Atletica iz Bilbaaa, je med letoma 2013 in 2015 igral za Juventus in s torinskim klubom osvojil dva scudetta. Na kratko je nato oblekel dres Seville, s katero je zmagal v evropski ligi, in Swanseaja, preden je zaigral za Tottenham in minulo sezono nastopil v finalu lige prvakov.

fernando llorente | Avtor: Epa Epa

Za reprezentanco Španije je odigral 24 tekem in leta 2010 slavil naslov svetovnega prvaka, dve leti pozneje pa je s furijo osvojil še evropski naslov.

Chicharito v dresu Seville

Mehiški nogometni napadalec Javier Hernandez, bolj znan pod vzdevkom Chicharito, se je iz angleškega prvoligaša West Hama preselil v Španijo, kjer bo karieri nadaljeval pri prvoligašu Sevilli. Enaintridesetletnik je z novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo, sta danes potrdila oba kluba.

Hernandez je imel sicer do konca pogodbe z West Hamom še manj kot leto dni, poleg tega so se njegove možnosti igranja precej zmanjšale, ko se je West Hamu julija pridružil Sebastien Haller iz Eintrachta.

Chicharito, ki je pred tem igral še za Manchester United, Real Madrid in Bayer Leverkusen, je najboljši strelec Mehike vseh časov; v 108 nastopih za reprezentanco je zbral 51 golov.

Armenec Arsenal zamenjal za Romo

Armenski nogometni reprezentant Henrih Mhitarjan, ki minulo sezono zaradi političnih napetosti in groženj s smrtjo v dresu Arsenala ni mogel zaigrati na finalu evropske lige v Bakuju proti Chelseaju, bo kariero nadaljeval v italijanskem prvenstvu serie A. Mhitarjan se namreč poslavlja od topničarjev in bo prestopil k italijanskemu prvoligašu Romi.

Kot poročajo italijanski in angleški mediji, naj bi Roma sprva dobila 30-letnega Mhitarjana na posodo za leto dni. Za tem pa bi ga rimski klub lahko odkupil, sta se dogovorila omenjena kluba. Mhitarjan je že v Rimu na zdravniškem pregledu.

Henrih Mhitarjan | Avtor: Profimedia Profimedia

Armenski nogometaš Mhitarjan se je znašel v središču pozornosti ob koncu lanske sezone, ko zaradi spora Armenije in Azerbajdžana glede pokrajine Gorski Karabah ni mogel zaigrati v finalu evropske lige. Novica o njegovem neigranju zaradi nezmožnosti zagotovitve ustrezne varnosti je takrat razburila otoško in drugo nogometno javnost, kritike pa so letele večinoma na Evropsko nogometno zvezo (Uefa) in njen izbor prireditelja finala. Nekateri so celo zahtevali, naj Uefa odvzame Bakuju organizacijo tekme.

Uefa je sicer v izjavi za javnost odgovorila, da je naredila vse za varnost armenskega nogometaša, a da spoštuje njegovo osebno odločitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.