Šport > Nogomet
50 ogledov

Hrvaški se obeta nova 'črna pika'

navijači dinamo zagreb huligani EPA
Hrvaški huligani naj bi v središču Zagreba napadli tri grške novinarje. Nocojšnja tekma na stadionu Maksimir bo minila brez gostujočih navijačev.

Nocoj se bosta na zagrebškem stadionu Maksimir pomerila Dinamo Zagreb in Olympiakos Pirej. Zaradi strahu pred navijaškimi izgredi sta se ekipi dogovorili, da bo srečanje minilo brez grških navijačev.

Slednji so namreč v zelo dobrih odnosih s srbskimi navijaškimi skupinami, še posebej z navijači Crvene zvezde (Delije), medtem ko navijači PAOK-a prijateljujejo s podporniki Partizana (Grobari).

Hrvati pa so kljub odsotnosti gostujočih navijačev poskrbeli za nov incident, ki Evropski nogometni zvezi (Uefa) sporoča, da se na področju huliganizma ni prav veliko spremenilo.

Po poročanju grških medijev so bili v Zagrebu napadeni trije novinarji, domnevno zato, ker so jih Zagrebčani zamenjali za navijače ekipe iz Pireja.

''Enega od njih so navijači zbili po tleh in izvlekli nož,'' piše grška Gazzetta in dodaja, da so se huligani razbežali, ko je napadena trojica razjasnila, da so novinarji. Dva naj bi utrpela lažje poškodbe, nihče pa ni potreboval zdravniške pomoči. 

Gazzetta še dodaja, da bodo o incidentu najverjetneje obvestili Evropsko nogometno zvezo (Uefa), kar bo še poslabšalo negativen ugled, ki ga v očeh krovne organizacije na stari celini uživa nogometna (ne)kultura naše južne sosede.

Komentarjev 2
  • kralj.no.1 10:35 20.oktober 2015.

    Če že omenjate povezavo z srbskimi navijači se prej vsaj malo pozanimajte. Navijači Olimpijakosa so prijatelji z navijači zvezde z navijači partizana so pa sovražniki.

  • Janez_53 09:16 20.oktober 2015.

    Pa saj ni samo nogomet tisti, kjer Hrvati kažejo svojo "kulturo"! O tem se lahko prepričamo vsak dan!