Šport > Nogomet
120 ogledov

Hrvaški trener: V Sloveniji sem žrtev mobinga

Igor Jovičević
Hrvaški trener Igor Jovičević pravi, da pri Celju želijo doseči, da sam prekine pogodbo.

Pri celjskem nogometnem klubu so se razšli z ukrajinskimi vlagatelji, ki so obljubljali veliko, naredili pa precej manj. Med tistimi, ki so jih pripeljali v klub je tudi hrvaški trener Igor Jovičević, ki pa je že brez prave vloge v Celju in to kljub temu, da še ima dveletnmo pogodbo.

Celje je za menedžerja razglasilo Tomaža Petroviča, ki je v preteklosti uspešno vodil Krško, novi prvi mož na klopi pa je tako prevzel vodenje celjskega moštva in kadrovanje. Jovičeviću pogodba sicer ni prekinjena, saj bi tako bil upravičen do odškodnine. Če jo prekine sam, temu ni tako.

"Ne vem, kaj bi vam dejal. Spomladanski del sezone smo bili odlični, poleg Gorice smo osvojili največ točk. Evropa nam je ušla le za eno točko, a to pravzaprav niti ni bil cilj, te smo že zdavnaj presegli," je za hrvaški Goal dejal Jovičević.

"Po koncu sezone mi je bila ponujena sporazumna prekinitev pogodbe in plačilo za april in maj, za ostali dve leti pa naj bi se odpovedal plači. Pripravljen sem se bil odpovedati drugemu letu, ne pa prvemu. S tem se niso strinjali," je nadaljeval hrvaški trener. 

Po njegovih besedah v Celju niso izpolnjevali številnih reči v pogodbi. "Izpolnjenih ni bilo precej določil pogodbe, zaščitil se bom po pravni poti. Sem že v stikih s hrvaškim in slovenskim sindikatom, vse je na moji strani. Nisem dobil klubskega avta, klub mi ne plačuje več tudi stanovanja in hrane.Vse to je sicer v pogodbi."

"Klub je pripeljal Tomaža Petroviča, ki je zdaj na funkciji menedžerja. On je zadolžen za oblikovanje strokovnega štaba, ima ista pooblastila kot trener. Mene o tem niso niti obvestili, nihče mi ni dejal, da nisem več trener prve ekipe. Čez dva dni se začnejo priprave. Kam naj zdaj pridem? Kje bom spal?"

"V klubu so prekinili pogodbo z vsemi mojimi pomočniki. Prekinili so tudi pogodbe z 11 igralci in jim dejali, da bo klub šel v stečaj. Enako so govorili tudi meni, a zdaj je vsem jasno, da to ni res," je še za konec dejal Jovićević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.