Šport > Nogomet
16 ogledov

Hrvat bolje plačan od Messija?

Modrić Milner Manchester City Tottenham Premier League Anglija Premier League pr EPA
Jasno je, da so to (za zdaj) le govorice, toda, kjer je ogenj, je tudi dim. Nekateri hrvaški mediji so se razpisali, da bi Manchester City v poletnem prestopnem roku utegnil okrepiti Luka Modrić, ki bi pri sinje modrih prejemal kar 240 tisoč evrov tedenske plače.

Manchester Cityju se naslov angleškega prvaka vse bolj izmika iz rok. Po novem neodločenem izidu mu mestni tekmeci iz vrst Manchester Uniteda v primeru današnje zmage lahko pobegnejo že za pet točk. Bogati arabski lastniki naj bi se tako že pripravljali na poletni prestopni rok, ko bodo še okrepili že tako močno ekipo Roberta Mancinija. Ker Cristiano Ronaldo in Lionel Messi nista dostopna, naj bi se zapičili v odličnega Hrvata Luko Modrića.

Arabci naj bi Modrića privabili s kar 240 tisoč evrov tedenske plače, s katerimi bi prišel med pet najbolje plačanih nogometašev na svetu. Prehitel bi tudi Lionela Messija, ki pri Barceloni na leto zasluži enajst milijonov evrov, še vsaj dvakrat toliko pa zasluži od sponzorskih pogodb.

Če bo Modrić res prestopil v City in tam prejemal astronomskih 240 tisoč evrov na teden, bi na leto zaslužil kar 12,4 milijona evrov. Pri Tottenhamu trenutno zasluži "zgolj" 2,4 milijona evrov. V zadnji ponudbi pa so mu Spursi ponudili, da mu trenutno tedensko plačo iz 54 tisoč evrov povišajo na 154 tisoč evrov. Še vedno "drobiž" v primerjavi s tistim, kar bi dobil pri sinje modrih.

Če bi res prišlo do prestopa in bi Modrić za svoje delo prejemal 240 tisoč evrov tedenske plače, bi seveda postal eden od najbolje plačanih nogometašev na svetu. Prehitel bi na primer Zlatana Ibrahimovića in Kakája (9 milijonov evrov letne plače) pa tudi do zdaj najbolje plačanega igralca v Premier League Yayjo Toureja, ki mu arabski šejki plačujejo 10,8 milijona evrov na leto.

Komentarjev 1
  • anja.scuka 12:09 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **