Šport > Nogomet
20 ogledov

Hrvati v strahu: o usodi Mandžukića odloča Čeferin

Mandžukić Kuipers sodnik Hrvaška Islandija Zagreb izključitev rdeči karton Olić Reuters
Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin je za Večernji list potrdil, da bi lahko napadalec hrvaške reprezentance Mario Mandžukić zaradi rdečega kartona na tekmi z Islandijo dobil več kot tri tekme kazni.

Nekako v senci izpada Josipa Šimunića je ostal primer napadalca Maria Mandžukića, ki je z nespametnim prekrškom dobil rdeči karton na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij proti Islandiji in tako avtomatsko odpadel za prvo tekmo Hrvaške na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Dnevnik Večernji list se na svoji spletni strani (www.vecernji.hr) spominja na izključitev Igorja Tudorja na kvalifikacijski tekmi za Bežigradom, ko je aktualni trener splitskega Hajduka na sredini igrišča storil prekršek za rdeči karton in izpustil uvodno tekmo Eura 2004.

V Bundesligi je gospod

"To je prvi rdeči karton za 'Mandža' v dresu reprezentance, v Bundesligi pa v treh letih in pol, seveda, ni dobil niti enega. Tam je 'gospod' in ne pada mu na pamet, da bi se igral kung fu, ker bi ga za takšno neumnost kaznoval tudi lastni trener," piše Tomislav Dasović.

Pri Večernjem listu se bojijo, da bi lahko napadalec Bayerna dobil še težjo kazen, ki je po incidentni tekmi v Beogradu doletela Šimunića. Slednji je s škandaloznim startom pokosil srbskega napadalca Miralema Sulejmanija in moral počivati na dveh tekmah, tokrat pa bi lahko skupaj z Mandžukićem izpustil prvih nekaj tekem zaradi nacionalističnega skandiranja.

Mandžukić na mundial v vsakem primeru

Hrvaški kolegi se spominjajo tudi primera angleškega napadalca Wayna Rooneyja, ki je po udarcu v hrbet črnogorskega nogometaša Miodraga Džudovića dobil tri tekme kazni, a so mu jo nato znižali na dve, zato ga je selektor Roy Hodgson tudi vzel s seboj na Euro 2012. Niko Kovač bi moral resno razmisliti, če bo ob morebitni hudi kazni računal Mandžukića, dodajajo, čeprav je takoj po tekmi zatrdil, da njegova kazen "ne bo vplivala" na končno odločitev o potnikih na SP.

Na sestanku disciplinske komisije Mednarodne nogometne zveze (Fifa) bo 29. novembra v Zürichu sodeloval le manjši del njenih članov, med tremi ali štirimi imeni pa lahko najdemo tudi ljubljanskega odvetnika Aleksandra Čeferina, predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Čeferin: "Nisem videl, kaj se je zgodilo"

"Povabili so me na ta sestanek, ampak mislim, da je mogoče prezgodaj, da bi lahko odločali o morebitni kazni za Mandžukića," je za Večernji list dejal Čeferin. "Gledal sem tekmo, ampak prav okrog 35. minute sem za nekaj časa prenehal, zato slučajno nisem videl, kaj se je zgodilo. Za nameren udarec nasprotnika z nogo je predpisana kazen najmanj ene do več tekem. Ni omejitev. Odvisno od resnosti prekrška, lahko je tudi več od treh tekem. Smo že kaznovali kakšnega igralca za podoben prekršek? Ne bi se opredeljeval o tem, glede na to, da bi lahko to razumeli kot prejudiciranje."

Kovača zdaj čaka pripravljanje na veliki turnir s postavo, ki ne bo vključevala njegovega najboljšega napadalca, še zaključujejo pri Večernjem. Prva "špica" Hrvatov naj bi bil vse do njegovega povratka Ivica Olić, čeprav številni pozivajo k pogostejšem aktiviranju Leona Benka, napadalca nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka pri Rijeki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.