Šport > Nogomet
21 ogledov

Hud udarec Violi: Gómez z igrišča z natrgano vezjo

Palacio Buffon Inter Milan Juventus Serie A Italija liga prvenstvo
1/24
EPA
Velik udarec je na tekmi tretjega kola Serie A doživela Fiorentina. Ne toliko zaradi nepričakovanega remija s Cagliarijem (1:1), temveč zaradi hujše poškodbe napadalca Maria Gómeza. Na mestnem derbiju na stadionu Luigi Ferraris je Genoa visoko ugnala Sampdorio (3:0).

Po trku z vratarjem Cagliarija je Mario Gómez utrpel hujšo poškodbo kolena, toda roka za okrevanje pri Fiorentini takoj po remiju na stadionu Artemio Franchi (1:1) niso postavili.

Gómez, ki je klub pred sezono okrepil v slabih 16 milijonov evrov vrednem prestopu iz Bayerna, je zelenico na nosilih zapustil v 49. minuti, v uradni izjavi za javnost pa so pri "Violi" sporočili, da si je "delno natrgal kolensko vez". Čakajo ga še nadaljnja testiranja.

Gómez je na petih dosedanjih tekmah pri novem klubu zabil dva gola. Turobno vzdušje v Firencah je še pokvaril pozen zadetek Mauricia Pinille, ki je za Cagliari izenačil v zadnji minuti rednega dela, v sodnikovem podaljšku pa je bil zaradi prigovarjanja izključen še David Pizarro.

Handanović ubranil pozen nalet stare dame

Diego Milito se je po hudi poškodbi kolena vrnil na klop Interja ravno za derbi z Juventusom, ki pa ga je v konici napada črno-modrih začel le Rodrigo Palacio. Argentinskemu priokusu velikega obračuna je na drugi pridodal Carlos Tévez, kljub živahnemu začetku pa pravih priložnosti ni dobil.

Prvi je šele po dobrih desetih minutah igre zapretil Inter, ko je moral italijanski rekorder Gianluigi Buffon dobro posredovati po poskusu na bližnjo vratnico Juta Nagatoma. Veliko sreče je imel Inter nekaj minut kasneje, ko je po prekršku Juana Jesusa za najstrožjo kazen padel Arturo Vidal, a je sodnik dosodil njegovo igro z roko.

Brez pravih priložnosti

Zanesljivi Samir Handanović je prvič resneje posredoval v 31. minuti, ko je ustavil strel Paula Pogbaja in kot je že v navadi rešil svoje soigralce. Na drugi strani je Buffon ustavil poskus Fredyja Guarína v 42. minuti, ko je Kolumbijec po pobegu na levem boku znova streljal na prvo vratnico.

Vidal Pogba Inter Milan Juventus Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Vidala je po izgubljeni žogi Interjevih nogometašev v ogenj 13 minut po začetku drugega polčasa poslal Tévez, strel čilskega reprezentanta pa je z levico zletel skozi kazenski prostor in mimo daljše Handanovićeve vratnice.

Dva gola v dveh minutah

Tekma je eksplodirala v 73. minuti, ko je po eni izmed številnih izgubljenih žog na sredini igrišča in podaji Rickyja Álvareza v prostor pobegnil rezervist Mauro Icardi, novi član Interja pa je s praktično prvim dotikom zabil že svoj tretji gol na zadnjih štirih tekmah proti Juventusu.

Toda vodstvo Interja je trajalo vsega nekaj napadov, Vidal se je mojstrsko znašel v kazenskem prostoru in z levico matiral nepremičnega Handanovića. Slovenskemu reprezentantu je srčni utrip poskočil že v naslednjem napadu, ko je strel Téveza zletel nekaj centimetrov mimo njegove daljše vratnice.

"Sarma" rešil točko

Velika priložnost se je aktualnim prvakom ponudila dve minuti pred koncem rednega dela, ko je po podaji s strani najvišje skakal Vidal, a mu je "doppietto" z izvrstnim posredovanjem preprečil Handanović, Mauricio Isla pa je odbito žogo divje poslal na tribuno.

Inter je s točko pred ostalimi tekmami tretjega kola prevzel vodstvo na lestvici Serie A, takoj za petami pa mu je z istim točkovnim izkupičkom še vedno tudi Juventus.

Birsa na debiju zamenjal Kakája

Veliki trenutek v dresu AC Milana je na gostovanju pri bivšemu klubu Torinu dočakal tudi Valter Birsa, ki je v 70. minuti pri rezultatu 1:0 za "Toro" zamenjal več kot očitno ne dovolj pripravljenega povratnika Kakája.

Alessio Cerci je praktično takoj po prihodu Primorca povišal na 2:0, a se je slovenski reprezentant z rdeče-črnimi na koncu vseeno veselil točke, potem ko je najprej znižal Sulley Muntari, v sodnikovem podaljšku pa je končni rezultat z enajstih metrov postavil še naprej nezgrešljivi Mario Balotelli.

Italijanska liga, 3. kolo:

Inter Milan : Juventus 1:1 (0:0)
Icardi (73); Vidal (75)
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

Napoli : Atalanta 2:0 (0:0)
Higuaín (71), Callejón (81)

Torino : AC Milan 2:2 (0:0)
D'Ambrosio (47), Cerci (71); Muntari (87), Balotelli (90/11-m)
Birsa (Milan) je igral od 70. minute.

Fiorentina : Cagliari 1:1 (0:0)
Valero (72); Pinilla (89)
RK: Pizarro (90/Fiorentina)
Iličića (Fiorentina) ni bilo v ekipi.

Hellas Verona : Sassuolo 2:0 (1:0)
Martinho (12), Rômulo (90)
Kurtić (Sassuolo) je odigral celo tekmo.

Lazio : Chievo Verona 3:0 (3:0)
Candreva (8), Cavanda (38), Lulić (42)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je bil na klopi.

Livorno : Catania 2:0 (0:0)
Martinho (66, 72)

Udinese : Bologna 1:1 (0:0)
Di Natale (85); Diamanti (71)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Sampdoria : Genoa 0:3 (0:1)
Antonini (9), Calaio (50), Lodi (66)

Ponedeljek ob 20.45:
Parma – AS Roma

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.