Šport > Nogomet
1142 ogledov

Hud udarec za Francoze, pred finalom ostali brez velikega zvezdnika

Adrien Rabiot Profimedia
Rabiot bo zaradi koronavirusa ob finale lige narodov.

Francoska nogometna reprezentanca bo morala v finalu lige narodov igrati brez vezista Adriena Rabiota, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nogometaš italijanskega Juventusa je bil namreč na zadnjem testiranju pozitiven na novi koronavirus, je sporočila Francoska nogometna zveza (FFF).

V izjavi za javnost je FFF dodala, da je vseh preostalih 21 nogometašev, ki jih še ima na voljo selektor Didier Deschamps, negativnih na novi koronavirus. Pravila Evropske nogometne zveze sicer predvidevajo, da mora izbrana vrsta dvoboj odigrati, v kolikor ima na voljo 13 igralcev, med njimi pa mora biti vsaj en vratar.

Adrien Rabiot | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg 26-letnega Rabiota bo tudi levi bočni nogometaš Lucas Digne izpustil nedeljski finale v Milanu proti Španiji (20.45). Tekma za tretje mesto bo na sporedu v nedeljo v Torinu ob 15. uri. Pomerili se bosta Italija in Belgija.

V četrtkovem polfinalu je Francija po preobratu s 3:2 premagala Belgijo (Rabiot je začel v prvi postavi), dan prej pa so bili Španci boljši od domačinov Italijanov z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.