Šport > Nogomet
43 ogledov

Hude obtožbe na račun navijačev Atalante

Atalanta EPA
Navijači kluba, za katerega uspešno nastopa slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, so se znašli v središču velike policijske akcije.

Italijanska policija je sporočila, da je danes aretirala 18 'ultra' navijačev italijanskega nogometnega prvoligaša Atalante, trenutno pete ekipe Serie A, zaradi tihotapljenja drog, izsiljevanja, kraj in drugih nasilnih dejanj na in izven stadiona. Med aretiranimi sta bila tudi 73-letnik in 63-letnik.

Policija je preiskavo začela septembra 2015, preiskovalci so uporabili skrite kamere ter prestregli več sto telefonskih klicev. Na koncu je aretirala 18 ljudi, 26 pa jih je zaslišala.

"Med preiskavo smo prestregli več sto klicev, s kamerami smo posneli več ducatov izmenjav denarja, nasilen rop kurirja z drogami ter več poskusov izsiljevanja narkomanov, ki niso plačali svojih dolgov," je v izjavi za javnost razkrila policija.

Navijači so za svoja dejanja uporabljali skrivni jezik, kupovali in prodajali so večinoma kokain in marihuano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.