Šport > Nogomet
55 ogledov

Hudi izgredi v Braziliji: govori se tudi o smrtni žrtvi

Atletico Paranaense Vasco da Gama Joinville Arena brazilska liga prvenstvo Brazi EPA
Navijači brazilskih klubov Atlética Paranaense in Vasco da Gama so le nekaj dni po žrebu za svetovno prvenstvo poskrbeli, da so v svet iz Brazilije prišle nove grozovite podobe.

V hudih spopadih med navijaškima skupinama klubov Atlética Paranaense in Vasco da Gama so jo v mestu Joinville v zvezni državi Santa Catarina huje skupili vsaj trije ljudje, ki so v kritičnem stanju.

Glavni sodnik je tekmo prekinil, ko so se več kot enourni neredi začeli že v 17. minuti. Vojaška policija je med divjanjem uporabila solzivec, na zelenici pa je kasneje pristal celo helikopter. Navijači so se nato le umirili in dovolili, da so reševalci pomagali tistim najbolj pomoči potrebnim.

Na grozljivih posnetkih (spodaj) je razvidno, kako tudi povsem nezavestna navijača dobivata brutalne udarce v vrat s strani podivjane horde okrog 20 navijačev Paranaenseja. Podobno jo je skupil tudi eden njihovih navijačev, ki so ga divje brcali v glavo in vrat. Navijači na napol praznem stadionu več kot očitno niso bili dovolj ograjeni eni od drugih, čeprav jih je ločil lep del tribune. 

Eden v komi, eden mrtev

Povsem je zatajila varnostna služba, ki so jo s posredovanjem rešili šele prisotni vojaški policisti. Incidenti so se začeli po tem, ko je Atlético povedel in Vasco poslal na rob izpada iz najmočnejše brazilske lige. Eden izmed navijačev naj bi po prvih informacijah zaradi poškodb že umrl.

"To ni cirkus! Nogomet je zabava, športni dogodek, ki prinaša veselje, ne pa smrt. Naš navijač je v komi, na drugi strani je eden mrtev, vsaj tako sem slišal. Za nas pri Vascu je to povsem nesprejemljivo," je dejal športni direktor kluba Antonio Peralta

Šokiran je bil tudi obrambni nogometaš Atlética Luiz Alberto, ki je v solzah lahko le nemočno spremljal nasilje na tribunah.

"On je človek ..."

"Videli smo mladega fanta, ki je ležal v mlaki krvi, medtem ko so ga brcali. On je človek, to se mora ustaviti, prosili smo jih, da ne bi prišlo do takšnih scen, a niso nas poslušali," je povedal Alberto.

"Žalostno je gledati takšne scene v trenutkih, ko vsi govorimo o svetovnem prvenstvu, ki ga bo gostila naša država," je dejal tehnični direktor Vasca AdilsonBatista. Santa Catarina leži na jugu Brazilije in med svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo 12. junija, ne bo gostila tekem. Tekma je bila na Areni Joinville na sporedu zato, ker stadion Paranaenseja prenavljajo za štiri tekme SP.

Nori prizori iz Brazilije:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.