Šport > Nogomet
96 ogledov

Huligani iste ekipe navijača porinili v smrt

emanuel balbo navijač tribuna EPA
Argentinskega navijača Emanuela Balba, ki so ga huligani na derbiju domačega prvenstva porinili s tribune, so razglasili za možgansko mrtvega.

Iz Argentine prihaja tragična vest o smrti 22-letnega Emanuela Balba, ki je med tekmo na stadionu Mario Alberto Kempes v Cordobi omahnil pet metrov v globino in ob pristanku na betonsko podlago utrpel tako hude poškodbe, da je kasneje v bolnišnici umrl.

Okoliščine njegove smrti so naravnost bizarne, saj so ga na tribuni domačega stadiona napadli huligani njegove ekipe, ki naj bi bi bili zmotno prepričani, da je Balbo pristaš gostujočega Talleresa.

Balbo je napadalcem poskušal pobegniti, vendar so ga ti porinili s tribune in posledično v smrt. Utrpel je katastrofalne poškodbe glave, zato so ga dali v umetno komo, kmalu zatem pa razglasili možgansko smrt. Policija je v povezavi z incidentom že aretirala štiri osebe.

Naletel na bratovega morilca?

Raul Balbo, oče pokojnega navijača, je prepričan, da je napad na Emanuela organiziral moški, ki naj bi leta 2012 povzročil smrt njegovega drugega sina.

Huligan naj bi na tribuni razširil prepričanje, da gre za navijača nasprotne ekipe ter sprovociral napad, ki se je končal s smrtjo.

''Moj sin ni bil na napačni strani tribune in ni imel tetovaž Talleresa. Pred petimi leti so ubili mojega sina. Emanuel je bil na tribuni in naletel na enega od morilcev,'' je povedal Balbo sarejši in razkril ime domnevnega osrednjega akterja.

''Oscar Gomez je strahopetec, ki se ne zna braniti sam, zato je druge prepričal, da se mu pridružijo, češ da je Emanuel navijač Talleresa. Gomez je eden od ljudi, ki so mi ubili sina,'' je dodal pretreseni oče. 

Njegove besede je posredno potrdil eden od prijateljev pokojnega 22-letnika. ''Emanuel je bil navijač Belgrana. Že nekaj časa je imel težave s tem moški, ki ga je napadel ob polčasu,'' je dejal.

Nogometni huliganizem je v manj kot stotih letih v Argentini zahteval že več kot 300 življenj.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.