Šport > Nogomet
35 ogledov

Huligani kamenjali nogometaše

Takole so švedski huligani razbili avtobus z nogometaši Levskega. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Skupina švedskih huliganov je po tekmi četrtega kola kvalifikacij za Evropsko ligo domačega moštva AIK Solna in Levskega iz Sofije, ki sta se razšla brez zadetka, napadla avtobus z bolgarskimi igralci.
Bil sem že v mnogih državah, pa česa takega še nisem doživel.
Todor Batkov

V avtobus so švedski huligani metali kamenje in steklenice, lastnik bolgarskega kluba Todor Batkov pa je že napovedal pritožbo na Evropsko nogometno zvezo. Huligani so razbili nekaj stekel. Projektili so zadeli dva igralca in predsednika Levskega Batkova, ki je v šoku medijem povedal, da bo o incidentu pisal samemu Michelu Platiniju, predsedniku Uefe. "To je šokantno. Švedska naj bi bila civilizirana dežela. Takšni dogodki so nedopustni. Bil sem že v mnogih državah, pa česa takega še nisem doživel. Obvestil sem delegata tekma, pisal pa bom tudi na Fifo." AIK je s svojimi vročekrvnimi navijači sicer star znanec disciplinske komisije Evropske nogometne zveze, saj je ta švedski klub pred časom zaradi izgredov na srečanju proti Rosenborgu moral plačati 15 tisoč evrov denarne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.