Šport > Nogomet
469 ogledov

Huligani pokosili tekmečevega trenerja

Şenol Güneş
Nov dosežek 'najbolj vnetih pristašev' kluba.

Tekmo polfinala turškega pokala je zaznamoval velik incident. Fenerbahče je na prvi tekmi pri mestnem tekmecu Bešiktašu iztržil ugoden izid 2:2, na domači zelenici pa je držal rezultat 0:0, ki ga je peljal v finale tekmovanja. Ob tem je bil pri Bešiktašu še izključen Pepe. Nato pa so na sceno stopili najzvestejši navijači Fenerja.

Sodnik je tekmo prekinil v 59. minuti, ko je predmet v glavo zadel trenerja Bešiktaša Şenola Güneşa. "Noč, ko je umrl nogomet," so o incidentu zapisali pri dnevniku Hurriyet, športni dnevnik Fanatik pa je incident pospremil z besedami: "Nogomet na urgenci." To so zapisali nad fotografijo Gunesa na nosilih v bolnišnici.

Petinšestdesetletnega Gunesa, nekdanjega reprezentančnega vratarja, ki je Besiktas popeljal do dveh zaporednih državnih naslovov, je klubska zdravstvena služba odnesla v slačilnico, kjer so rano zašili s petimi šivi. Pozneje so ga odpeljali v bolnišnico na opazovanje, od koder so ga po poročanju turških medijev zgodaj zjutraj poslali domov. S krvavo glavo je tekmo končal tudi tehničmi direktor kluba Erdinc Gultekin.

Po incidentu je policija pridržala 33 ljudi, vključno z domnevnim "metalcem vžigalnika". "Kar smo gledali, ni bil nogomet, temveč živali," je zapisal kolumnist Hurriyeta Mehmet Yilmaz.

Fenerbahče zdaj čaka drastična kazen, zagotovo pa nima več možnosti, da bi zaigral v finalu pokala. V njem se bo Bešiktaš pomeril z Akhisarsporjem, ki je pripravil veliko presenečenje in izločil Galatasaray. Slednji je prvo tekmo v gosteh dobil z 2:1, a se nato opekel pred domačimi gledalci v Istanbulu in izgubil z 0:2.

Vse skupaj tako le še povečuje napetosti pred vrhuncem sezone turškega prvenstva, kjer so vsi štirje največji istanbulski klubi Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray in Basaksehir še vedno v igri za prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.