Šport > Nogomet
63 ogledov

Huligani ušli zaporu, Bogdanov še čaka

ivan bogdanov Reuters
Štiri navijače srbske nogometne reprezentance, ki so skupaj z razvpitim Ivanom Bogdanovim izzvali incidente na oktobrski tekmi z Italijo, je tamkajšnje sodišče v sredo obsodilo na izgon iz države.

Sodišče v Genovi je Strahinji Toljagiću (24), Nenadu Radoviću (30), Goranu Staniću (25) in Vladimirju Dediću (28) najprej sicer izreklo zaporno kazen, a so se z obtoženimi nato pogodili, da kazen zapora zamenjajo za izgon iz države za naslednjih pet let. Usoda "vodje" incidentov Ivana Bogdanova še naprej visi v zraku, saj ostaja v priporu. Sojenje se bo pričelo marca.

Omenjene štiri navijače so italijanske oblasti v priporu držale vse od incidentov 12. oktobra, saj so jih dolžili napada na uradno osebo in povzročitve hudih telesnih poškodb. Spomnimo: tekma med Italijo in Srbijo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2012 je bila že po sedmih minutah prekinjena, potem ko so srbske navijače na stadionu Luigi Ferraris organizatorji in policija neuspešno mirili. Evropska nogometna zveza (Uefa) je nato kaznovala Srbijo z eno domačo tekmo pred praznimi tribunami, 120 tisoč evri, tekma pa je bila registrirana s 3:0 za Italijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.