Šport > Nogomet
29 ogledov

Hummels k Barçi je "nesmisel", trdijo pri BVB

Klopp Hummels Borussia Dortmund pokal Telekom Cup EPA
Vodilni pri Borussii Dortmund so kategorično zanikali poročanje nemškega tabloida Bild, ki trdi, da je klub branilcu Matsu Hummelsu dovolil začetek pogajanj z Barcelono.

Še več – pri Bildu od srede naprej trdijo, da je posel za prestop nemškega reprezentančnega branilca Matsa Hummelsa iz Borussie Dortmund v Barcelono že dogovorjen. 24-letnemu Hummelsu naj bi pri BVB prižgali zeleno luč za prestop, ki ga ocenjujejo v rangu 35 milijonov evrov.

Klub je po poročanju Bilda že izbral Hummelsovega naslednika, 21-letnega švicarskega reprezentanta in člana Basla Fabiana Schärja, a je športni direktor Michael Zorc za lokalni dnevnik Ruhr Nachrichten poročila že zavrnil.

Zanikanje z vseh strani

"To je popoln nesmisel," je dejal Zorc. "To sploh ni zgodba. Nič ni na tem," je med gostovanjem na neki televizijski postaji dejal tudi izvršni direktor kluba Joachim Watzke

Besede zanikanja je iz tabora Hummelsa prek njegovega očeta in agenta prenesel tudi urednik revije Kicker Thomas Hennecke. Hummels je član Dortmunda od leta 1999, potem ko ga je leto prej na stadion Signal Iduna Park posodil veliki rival Bayern.

BVB je za takrat zgolj obetavnega branilca, ki se je razvil v enega najboljših na stari celini, takrat namenil ogromnih 4,2 milijona evrov. Po več kot 200 nastopih za klub in 26 za reprezentanco bi lahko na njegov račun klub zdaj mastno zaslužil, pogodba pa ga z Dortmundčani veže do leta 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.