Šport > Nogomet
72 ogledov

''Hvala za spomine, Steven''

liverpool steven gerrard EPA
Steven Gerrard se je s porazom proti Crystal Palacu (1:3) poslovil od domačih navijačev na Anfieldu, kjer je debitiral daljnega leta 1998. Anglež bo zadnjo tekmo odigral 24. maja na gostovanju pri Stoke Cityju.

Polne tribune stadiona Anfield so še zadnjič pozdravile svojega junaka Stevena Gerrarda, ki je kljub porazu redsov (1:3) izval huronsko navdušenje med navijači angleškega prvoligaša. Na tribunah se je trlo šalov in dresov s številko osem, manjkal pa ni niti mozaik S8G, ki je ob prihodu na zelenico pozdravil bodočega nogometaša Los Angeles Galaxy. ''Hvala za spomine, Steven'', ''Prišli smo iz Kuvajta, da bi se ti zahvalili'' in ''Gerrard, legenda,'' so le trije v množici transparentov, ki so jih za to priložnost pripravili domači in tuji navijači.

liverpool steven gerrard | Avtor: EPA EPA
Liverpool je v začetku prvega polčasa prevladoval na sredini igrišča, toda v zaključkih niso bili nevarni, na drugi strani pa je v 17. minuti Chung-Yong Lee poslal nevaren predložek v kazenski prostor, toda Simon Mignolet je žogo snel z glave Marouana Chamakha. Domači so prišli do vodstva v 26. minuti, ko je Adam Lallana prestregel slabo podajo Martina Kellyja in sam stekel proti vratarju Waynu Hennesseyju in ga rutinirano premagal. Na drugi strani je imel le minuto po vodilnem zadetku redsov lepo priložnost za izenačenje Joe Ledley, ki je po predložku Yannicka Bolasija prišel do strela z roba kazenskega prostora, toda strel gostujočega vezista je zletel prek prečke. Mignolet je v začetku 33. minute lepo posredoval po strelu Jasona Puncheona, strel proti vratom Belgijca je zadel tudi Martina Škrtla in mu tako še otežil posredovanje.

Crystal Palace je izenačil ob zaključku polčasa potem ko je na robu kazenskega prostora Emre Can podrl Bolasieja, Puncheon si je žogo nastavil na svojo desnico in mimo živega zida ustrelil v vratarjev kot, Mignolet je bil na napačni nogi in v 43. minuti so se gostje tako lahko razveselili izenačujočega zadetka.

Prvo priložnost v drugem polčasu so imeli domači v 49. minuti, ko je po lepi podaji Gerrarda Lallana prišel pred Hennesseyja toda slabo zaključil, v nadaljevanju akcije pa je do strela prišel Jordan Ibe, ki pa je s strelom na prvo vratnico zadel le zunanji del mreže. Na drugi strani je Lee poskusil po podaji Bolasieja, toda bil premalo natančen.

Tekma se je v drugem delu popolnoma razživela in pri domačih sta imela izvrstni priložnosti Philippe Coutinho ter Jordan Henderson, toda oba sta bila v zaključku premalo natančna in žogo poslal prek vrat, Ibe pa je žogo poslal mimo leve vratnice. Palace je v 60. minuti povedel po prvem dotiku žoge Wilfrieda Zahaja, ki je le nekaj trenutkov prej vstopil v igro. Bolasie je podal z desne, Zaha pa je žogo pospravil v nebranjeni del mreže.

liverpool steven gerrard | Avtor: EPA EPA


V 62. minuti je Raheem Sterling preigraval na desni stani kazenskega prostora, podal nazaj proti Gerrardu, ki je s plasiranim strelom na prvo vratnico močno ogrel dlani Hennesseyja. Obramba Liverpoola se je skozi celoten obračun slabo postavljala in Bolasie je nadaljeval z odlično igro in v 68. minuti po preigravanju na desni strani najprej osmešil Škrtla in Alberta Morena, po strelu na oddaljenejšo vratnico pa je reprezentant Konga stresel prečko.

Liverpool je na vse pretege skušal doseči izenačenje, Gerrard je dvakrat poskusil s strelom, a bil premalo natančen, strel Ibeja pa je ubranil Hennessey. Londončani so do zaključne žoge prišli v 91. minuti, ko je Jonathan Moss dosodil najstrožjo kazen po padcu Zahaja izven kazenskega prostora. Glenn Murray je prevzel odgovornost, Mignolet je uspel najstrožjo kazen ubraniti, a je Murray odbitek pospravil v mrežo za končni izid in zmago z 1:3.

Angleška liga, 37. kolo:

Liverpool : Crystal Palace 1:3 (1:1)
Lallana (26); Puncheon (43), Zaha (60), Murray (90)

Southampton : Aston Villa 6:1 (5:1)
Burnley : Stoke City 0:0 (0:0)
Queens Park Rangers : Newcastle United 2:1 (0:1)
Sunderland : Leicester City 0:0 (0:0)
Tottenham : Huly City 2:0 (0:0)
West Ham United : Everton 1:2 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.