Šport > Nogomet
17 ogledov

Iaquinta le gledalec, Eriksson k Benfici

Vinzenzo Iaquinta bo verjetno izpustil EP v Avstriji in Švici. Žurnal24 main
Vsak reprezentant prizadevno vadi tudi zaradi upanja, da bo nekoč okusil slast velikih tekmovanj. Vendar tudi če se njegova ekipa tja uvrsti, ni nujno, da bo nogometaš potoval z njo.

Zalomi se lahko na več načinov. Italijanski nogometni reprezentant in napadalec prvoligaša Juventusa Vincenzo Iaquinta bo tako zaradi poškodbe mišice zamudil zadnji dve tekmi italijanskega prvenstva serie A. To pa ni edina slaba novica zanj, saj je zadnji zdravniški pregled sicer pokazal, da se poškodba dobro celi, vendar bo bržčas moral izpustiti tudi nastop na bližnjem Euru. Klubsko vodstvo Juventusa je potrdilo, da je o zdravstvenem stanju Iaquinte že obvestilo tudi vodstvo "azzurrov". Slednji, svetovni prvaki, tako po vsej verjetnosti na poškodovanega napadalca ne bodo mogli računati na bližnjem evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici."Predvidevamo, da se bo Iaquinta k nogometu lahko vrnil nekje sredi julija, ko bomo začeli priprave," je po današnjem pregledu dejal klubski zdravnik Ricardo Agricola.

Lucio bo na začetku naslednje sezone nosil Bayernov dres, ne reprezentančnega. © AFP

 

 
 

Za nogometaše, kot sta Demichelis in Lucio, je na voljo svetovno prvenstvo, ne pa olimpijske igre. Na olimpijskih igrah naj nastopajo nogometaši, mlajši od 23 let.

Uli Hoeness

 
27- letni Argentinec Martin Demichelis in 30-letni Brazilec Lucio pa se ubadata z drugačnimi težavami. Nemški nogometni velikan Bayern iz Münchna je omenjenima nogometašema namreč prepovedal zastopati barve svojih reprezentanc na olimpijskem turnirju v Pekingu. Ob tem pa je direktor kluba Uli Hoeness dodal, da Bayern ne bo nasprotoval olimpijskima nastopoma 22-letnega Argentinca Joseja Ernesta Sose in 18-letnega Brazilca Brena . Kakšen pa je Bayernov agument za - na prvi pogled - dvojna merila? "Za nogometaše, kot sta Demichelis in Lucio, je na voljo svetovno prvenstvo, ne pa olimpijske igre. Na olimpijskih igrah naj nastopajo nogometaši, mlajši od 23 let," je dejal Hoeness. Olimpijske igre namreč sovpadajo z začetkom nove sezone nemškega prvenstva in tako bi Demichelis ter Lucio zamudila prva dva kroga sezone 2008/09, prav tako pa prvi krog nemškega pokala.

Bo Eriksson v prihodnje dvignjene palce kazal igralcem Benfice? © AFP

 
Še novica o spremembni na trenerski klopi. Nekdanji dolgoletni angleški nogometni selektor Sven-Göran Eriksson naj bi v kratkem vnovič postal trener portugalskega prvoligaša Benfice iz Lizbone. Vodstvo Benfice naj bi sedanjemu trenerju Manchester Cityja ponudilo triletno sodelovanje, ki naj bi Švedu navrglo po 2,29 milijona evrov na leto.

"Imel sem sestanek z vodstvom Benfice. Resno razmišljam o ponudbi in menim, da bi bil to lahko korak naprej v moji karieri," je potrdil Eriksson, ki je doslej že dvakrat vodil Benfico in jo popeljal do treh naslovov portugalskega prvaka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.