Šport > Nogomet
106 ogledov

''Ibra mi je uničil kariero v 15 minutah''

ryan shawcross EPA
Branilec Stoke Cityja je razkril, kako je Zlatan Ibrahimović v pičle četrt ure uničil njegovo reprezentančno kariero.

Ryan Shawcross je pred več kot tremi leti debitiral v dresu angleške reprezentance. Eksperimentalna ekipa treh levov je pod vodstvom selektorja Roya Hodgsona odpotovala na Švedsko, kjer se je na prijateljskem obračunu pomerila z domačo nogometno reprezentanco.

zlatan ibrahimović | Avtor: EPA EPA
Tekma se je zapisala v zgodovino po izjemni predstavi Zlatana Ibrahimovića, ki je dosegel štiri zadetke, med drugim tudi mojstrovino s škarjicami, za katero je prejel celo nagrado Ferenca Puskasa.

Fantastična forma švedskega napadalca pa je zapečatila Showcrassovo usodo, saj 28-letnik od tistega famoznega preobrata nikoli več ni dobil mesta v angleški izbrani vrsti.

Branilec Stoke Cityja je v igro vstopil 16 minut pred koncem srečanja in prisostvoval trem zadetkom napadalca Paris Saint-Germaina, ki je zaostanek 1:2 pretvoril v prednost 4:2 in priigral zmago domači reprezentanci.

''V družini sem vedno tarča posmeha, ker mi je en človek uničil mojih 15 minut reprezentančne kariere. Vedno mi govorijo, da me je Zlatan stal kariere, vendar ne verjamem, da je veliko branilcev, ki bi ga lahko ustavili,'' je za The Telegraph povedal Shawcross, ki se je kalil v mladinski zasedbi Manchester Uniteda.

Branilec še vedno upa, da bo nekoč spet zaigral za reprezentanco, vendar se zaveda, da bo za to bržkone potrebna menjava selektorja.  

''Zadnja tri, štiri leta igram dobro, a ne pridem zraven. Ne vidim, da bi se to v bližnji prihodnosti spremenilo, razen če se zamenja trener. Takšen je nogomet. Nekateri trenerji imajo radi igralce, ki jih drugi ne marajo. Fantje, ki prestopijo v veliki klube, imajo večjo prepoznavnost. Moje predstave za Stoke so dovolj dobre za reprezentanco, vendar klica še nisem dočakal,'' je zaključil Shawcross.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.