Šport > Nogomet
6 ogledov

Ibra: "Moj gol Barçi ni bil nič osebnega!"

Zlatan Ibrahimović Milan Barcelona Reuters
Zlatan Ibrahimović ni filozofiral, je pa Barceloni v sredo zvečer zabil zadetek in pokazal nekaj taekwondoja. "Moj gol ni bil nič osebnega," je po tekmi strasti miril Ibrahimović. "Če bomo tako igrali, gremo lahko v finale!" je bil kar malce evforičen domači strateg Massimiliano Allegri. Zaradi mraza se Josep Guardiola boji naslednje ligaške tekme, prvi igralec tekme Xavi Hernández pa je zmago posvetil pomočniku Titu Vilanovi. Eric Abidal podaljšal pogodbo.

"Zabil sem gol za svojo ekipo in za svoje navijače, nič osebnega," je po tekmi med AC Milanom in Barcelono na San Siru, kjer so Rossoneri po remiju na prvem medsebojnem dvoboju v letošnji sezoni utrpeli poraz in se morali zadovoljiti z drugim mestom na lestvici, povedal Zlatan Ibrahimović. Močno reklamirani spopad z nekdanjim trenerjem Josepom Guardiolo se ni zgodil, še več – razen taekwondo udarca v glavo Seydouja Keitaja, je Ibrahimović pokazal, da se z večino nekdanjih igralcev dobro razume. Po tekmi je pozdravil zdravnika ekipe Ricarda Pruno in fizioterapevta Juanja Braua, dobil pa je tudi dres Erica Abidala. Francoz je za Canal+ po tekmi potrdil, da bo končno podaljšal svojo pogodbo, in sicer za dve leti z možnostjo podaljšanja za še eno.

"Iz tekme izhajamo z zelo visoko samozavestjo, saj vemo, da lahko igramo na takšnih tekmah in proti takšnim nasprotnikom," je kljub porazu po tekmi žarel domači trener Massimiliano Allegri. "Če bomo še naprej zaporedoma igrali tako, lahko pridemo do finala. Zakaj ne?" Njegov kolega Josep Guardiola je tekmo na San Siru začel in končal s tremi branilci v zadnji vrsti, kar je v igri Barçe vedno bolj pogost pojav.

"Za igro s tremi (branilci, op. a.) moraš imeti 'težo' v tekmi, nasprotniki ne smejo dominirati," je po tekmi razlagal Guardiola. "Igralci so se kot vedno potrudili in dobro se je izšlo. Igro sem tako postavil zaradi prve tekme na Camp Nouu predvsem zaradi tega." Guardiola je še zapel hvalnico svojim nogometašem, ki jih decembra čaka peklenski mesec s tekmami svetovnega klubskega prvenstva in prvim ligaškim "El Clásicom" proti Real Madridu.

"Sobotna tekma (proti Getafeju, op. a.) bo grozna, mrzlo bo, počitka bo malo ... Ta tekma me skrbi že nekaj časa. Ampak občinstvo pride gledat moje igralce, oni zmagujejo tekme. Poskušam jim pomagati s tem, da spoznavajo svoje nasprotnike, in da jim povem, kako jim lahko škodujejo. Potem jih samo prisilim k temu, da grejo na zelenico in tečejo. To je moje delo. Absolutno gotovo je, da mi to ne bi uspelo s katero drugo skupino igralcev," je še povedal Guardiola.

Xavi zmago posvetil Titu, Abidal končno podaljšal

Za mnoge najboljši igralec na zelenici, Barçin vezist Xavi Hernández, je zmago svoje ekipe posvetil pomočniku Titu Vilanovi, ki okreva po težki operaciji obušesne slinavke. Xavi je še priznal, da je Barcelona malce "trpela" v prvem polčasu. "Malce smo trpeli v prvem polčasu, napadli so enkrat in zadeli. Bila je zelo odprta tekma z veliko priložnostmi. To je zelo prestižna zmaga, poleg tega pa smo še prvi v skupini. To zmago posvečamo Titu in njegovi družini. Pogrešali smo te," je dejal Xavi.

Branilec Abidal je v pogovoru za francoski program Canal+ potrdil, da je končal kar nekaj mesecev trajajočo sago o podaljšanju pogodbe. "Moji agenti so se danes sestali z Barcelono in gotovo je," je dejal Abidal. "Manjka le še podpis. Gre za dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno. Zelo sem srečen, svoji družini ter prijateljem sem že rekel, da se avantura v Barceloni nadaljuje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.