Šport > Nogomet
14 ogledov

Ibra obiskal Cassana, sledi operacija srca

Zlatan Ibrahimović je v bolnišnici obiskal soigralca Antonia Cassana. EPA
Napadalec AC Milana Antonio Cassano naj bi bil odsoten pol leta, potem ko mu je v soboto na milanskem letališču nenadoma postalo slabo. Od takrat so iz bolnišnice prihajale nasprotujoče si informacije, ki so namigovale celo na možgansko kap, iz kluba pa so zdaj sporočili, da bo Cassano potreboval operacijo srca, povedali pa so še, da trajnih poškodb možganov italijanski reprezentant ni utrpel. Operiran tudi trener Tottenhama Harry Redknapp.

"Igralec bo v naslednjih dneh prestal majhen kirurški kardiološki poseg, čas okrevanja pa bo bolj natančno znan po operaciji, verjetno pa bo to nekaj mesecev," so v izjavi za javnost zapisali pri AC Milan. Njihov napadalec Antonio Cassano že od sobote leži v milanski bolnišnici, potem ko mu je po povratku z gostovanja pri AS Romi nenadoma postalo slabo, težko pa je tudi govoril in se premikal. Italijanska tiskovna agencija Ansa je v ponedeljek celo poročala, da je Cassano utrpel možgansko kap, po najnovejših informacijah pa gre za problem na srcu. Kljub nezadostnemu dovajanju količine krvi v možgane zdravniki niso odkrili trajnih poškodb.

Direktor kluba Adriano Galliani je kasneje kljub vsemu izjavil, da bo Cassano v najslabšem primeru okreval kar pol leta. Ob njegovem obisku naj bi bil italijanski reprezentant kot vedno dobro razpoložen, a obenem tudi razočaran, ker ga je težava doletela ravno v času, ko je igral verjetno celo najboljši nogomet v karieri. "Stanje nogometaša je dobro. Fant je v redu, ampak jaz nisem zdravnik," je novinarjem povedal Galliani. "Izjava za javnost je povedala vse. Težava s srcem bo rešena s kirurškim posegom, po nekaj mesecih pa bo italijanska nogometna zveza odločila, kdaj bo lahko igral. Bil sem zelo zaskrbljen, ampak njegova kariera zdaj ni pod vprašajem. Zdravniki pravijo, da bodo še povedali koliko mesecev bo trajalo, ne toliko zdravljenje ampak čas, po katerem se bo lahko vrnil k igranju nogometa. Ničesar ne želim napovedovati, ampak verjetno bo to v štirih, petih ali šestih mesecih."

Cassana je v sredo v bolnišnici poleg Gallianija, trenerja Massimiliana Allegrija in predsednika italijanske nogometne zveze Giancarla Abeteja obiskal tudi soigralec Zlatan Ibrahimović,  strelec na torkovi tekmi z BATE Borisovom (1:1), ko je skupaj z ostalimi Rossoneri proslavljal svoj zadetek s Cassanovim dresom. Devetindvajsetletni Cassano je po nekaj neuspešnih avanturah pri Real Madridu in Sampdorii s prestopom k AC Milan naredil potezo kariere, saj je bil eden ključnih nogometašev pri lanskem pohodu na scudetto, v slovenski skupini C pa je v kvalifikacijah za Euro 2012 skupaj s selektorjem Cesarejem Prandellijem predstavljal zmagoviti tandem, ki se je tako zlahka uvrstil na turnir na Poljskem in v Ukrajini.

Če bo Cassano odsoten dalj časa, bi bil Milan poleg Ibrahimovića, Robinha in Alexandra Pata januarja primoran poiskati novega napadalca.

Operacija srca tudi za Redknappa, čez 48 ur že doma

Zdravstvene težave v svetu nogometa so segle tudi do Londona, saj je Tottenhamov trener Harry Redknapp prav tako prestal manjšo operacijo srca, a naj bi se na delo vrnil že v nekaj dneh, izpustil pa bo četrtkovo tekmo Evropske lige, ko Spurs gostujejo pri Rubinu Kazanu. "Upam, da se bom lahko na delo vrnil že čez nekaj dni," je že pred uspešno operacijo povedal vedno dobro razpoloženi Redknapp, ki naj bi čez 48 ur že lahko odšel domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.