Šport > Nogomet
23 ogledov

Ibra priznal: "Zapustil sem naj ekipo na svetu!"

Zlatan Ibrahimović superpokal Inter Milan Reuters
Nogometaš AC Milana Zlatan Ibrahimović je v pogovoru za uradno stran Evropske nogometne zveze (Uefa) priznal, da je ob odhodu iz Barcelone vedel, da zapušča "najboljšo ekipo na svetu". Ibrahimović se bo na eni najtežje pričakovanih tekem skupinskega dela v sredo pomeril s svojimi nekdanjimi delodajalci, med katerimi še posebej prezira trenerja Josepa Guardiolo. Njune nesporazume je opisal tudi v nedavno izdani avtobiografiji.

"To bo zelo napeta, fantastična tekma," je za uefa.com dejal Zlatan Ibrahimović. "Igrali bomo proti najboljši ekipi na svetu, brez dvoma. Ko sem zapustil ekipo, sem vedel, da sem zapustil najboljšo ekipo na svetu. Toda zame in za vse ostale vpletene mislim, da je bila najboljša rešitev ta, da zapustim klub. Glede na rezultate obeh moštev je bila to najboljša rešitev."

Sredina tekma med obema težkokategornikoma bo v skupini H verjetno odločila, kateri izmed njiju bo osvojil prvo mesto. AC Milan je na prvi tekmi na Camp Nouu proti Barceloni rešil remi v zadnjem napadu na tekmi, ko je zadel Thiago Silva, medtem ko Ibrahimović ni dopotoval z ekipo zaradi poškodbe (2:2). Švedski reprezentant je v katalonski prestolnici po prihodu iz Interja zdržal le eno sezono kljub temu, da je Barça v enem najdražjih prestopov vseh časov julija 2009 plačala 46 milijonov evrov in v mesto mode k Joséju Mourinhu poslala tudi Samuela Eto'oja.

"Zame je pomembno, da si vesel tam, kjer igraš," je nadaljeval Ibrahimović. "Če si vesel, potem ti je lažje. Tako, kot se počutiš zunaj igrišča, se počutiš tudi na njem. Proti koncu sem se (v Barceloni, op. a.) že mučil, zato je bilo najbolje, da sem odšel. Bil sem moški; vstal sem, našli smo rešitev in odšel sem. Mislim, da je Milan največji klub, za katerega sem kadarkoli igral. Tu se počutim domače že od prvega dne – sprejeli so me z odprtimi rokami. To mesto je moj drugi dom takoj za Malmöjem, kjer sem preživel veliko let."

Ibrahimović je kot nogometaš s svojimi prestopi razjezil že kar nekaj navijačev. Najprej je zlomil srca privržencev Juventusa, ko po stavniški aferi v nasprotju z nekaterimi starejšimi igralci ni želel igrati v drugi ligi in odšel k Interju, kjer je Nerazzurre po odhodu v Barcelono še dodatno razhudil, ko se je odločil za povratek k mestnim tekmecem AC Milanu. "Nekateri ljudje so menili, da je nemogoče, da mi bo ta poteza uspela (po tem, ko sem igral za Inter, op. a.), ampak že prej sem se preselil iz Juventusa v Inter in mislim, da je bilo to še težje. Preteklost in prihodnost me ne obremenjujeta; jaz samo poskušam dati vse od sebe in dosegati rezultate zase in za klub v sedanjosti," dodaja Ibrahimović.

Švedski Balkanec je državne naslove serijsko osvajal pri vseh klubih, toda Liga prvakov se mu še naprej izmika. Ibrahimović je na koncu pogovora zatrdil, da se za pokalom z velikimi ušesi ne žene več tako kot nekoč. "Pred nekaj leti je bil to moj glavni cilj, ampak če si nekaj preveč želiš, potem tega ne boš nikoli osvojil," je filozofsko povedal Ibra. "Zdaj samo merim na vse trofeje, ki jih lahko osvojim. Če jih lahko osvojim, v redu. Sicer moja kariera zaradi tega ne bo nič slabša. Vse, kar sem si vedno želel, je postati popoln nogometaš, in zdaj sem precej zadovoljen. In ko osvajaš trofeje, to ni zato, ker si ti številka ena, ampak ker je to tvoja ekipa."

Liga prvakov, 5. kolo, sreda ob 20.45:

Skupina E

Bayer Leverkusen – Chelsea
Valencia – Racing Genk

Skupina F

Arsenal – Borussia Dortmund
Marseille – Olympiakos Pirej

Skupina G

Zenit St. Petersburg – APOEL Nikozija (ob 18.00)
Šahtar Doneck – FC Porto

Skupina H

BATE Borisov – Viktoria Plzen (ob 19.00)
AC Milan – Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.