Šport > Nogomet
87 ogledov

Ibra v knjigi: "Pepu rekel, da se bo pos**l!"

Pep Guardiola Zlatan Ibrahimović Reuters
Švedski dnevnik Aftonbladet je objavil prve odlomke iz avtobiografije nogometaša Zlatana Ibrahimovića z naslovom Jag är Zlatan Ibrahimović (Jaz sem Zlatan Ibrahimović). Mnogi privrženci nogometa že dalj časa nestrpno pričakujejo predvsem poglavje o njegovem nekdanjem trenerju pri Barceloni Josepu Guardioli, ki mu Ibrahimović v knjigi ni prizanašal. "Pos**l si se zaradi Mourinha," naj bi mu med prerekanjem med drugim zabrusil Ibrahimović.

"Zaklical sem mu: 'Nimaš jajc!' in verjetno še kakšno hujšo stvar, potem pa sem mu še rekel: 'Pos**l si se zaradi Mourinha. J**i se!' Ponorel sem," se je Zlatan Ibrahimović v svoji avtobiografiji spomnil dogodka z ligaške tekme proti Villarrealu, ko ga je trener Josep Guardiola v igro poslal pet minut pred koncem tekme. Napetost je med Guardiolo in Ibrahimovićem naraščala vse od tedaj, ko se je katalonski trener odločil, da bo mesto "devetice" v konici napada zasedal Lionel Messi, kar je bil seveda naravni položaj Ibrahimovića, ki je igral vedno manj, z dobrimi predstavami pa ga je zasenčil celo Bojan Krkić. Ibrahimović je Guardiolo spomnil na svojega nekdanjega stratega Joséja Mourinha, ki je z Interjevim bunkerjem vseh bunkerjev na Camp Nouu izločil Barcelono iz polfinala Lige prvakov le nekaj dni pred omenjenim dogodkom.

Odnos med trenerjem in igralcem je bil nepopravljiv in Ibrahimović je pred začetkom sezone 2010/11 odšel k AC Milanu, od tedaj pa je Guardiolo že označil za Gandhija in filozofa. Knjiga z naslovom Jag är Zlatan Ibrahimović (Jaz sem Zlatan Ibrahimović), ki jo je švedski napadalec izdal s pomočjo pisatelja Davida Lagercrantza, bo na knjižne police prišla 15. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.