Šport > Nogomet
13 ogledov

Ibra v ponedeljek, kmalu tudi Čigrinski

Zadnji pozdrav - Ibrahimović je v Pasadeni odigral zadnjo tekmo v dresu Interja. Žurnal24 main
Nestrpnega čakanja bo za vse navijače Barcelone kmalu konec. Zlatan Ibrahimović naj bi v ponedeljek končno postal nova Barçina devetica, s čimer bo izpolnil svoje otroške sanje.
 
 

Povedal mi je, da me bo pogrešal. Jaz sem mu povedal enako.

José Mourinho

 
" Počutim se kot otrok, " je zbranim novinarjem v rodnem Malmöju na švedskem dejal Zlatan Ibrahimović , preden se skril v svojo rojstno hišo, kjer bo skupaj z domačimi odšteval ure, minute in sekunde do poleta iz danskega Copenhagna proti Barceloni . Med njegovim zdajšnjim klubom Interjem in Barço je namreč že nekaj časa vse dogovorjeno - "Ibrakadabra" bo italijansko prestolnico mode zamenjal za katalonsko metropolo. Šveda je dolg polet iz Združenih držav Amerike nazaj v Evropo precej zdelal, zato v tem trenutku predvsem počiva.

Uradna predstavitev na Camp Nouu naj bi se zgodila v ponedeljek, nova Barcelonina "devetka" pa bo v Katalonijo priletela že dan prej. Prvič pa je o prodaji svojega najboljšega igralca spregovoril tudi njegov (zdaj že nekdanji) trener José Mourinho . Portugalec je jezen, ker je izgubil svojega prvega napadalca, a vseeno zadovoljen, ker je " 45 milijonov evrov in Samuel Eto'o dober posel za Inter" . Tu je Mourinhovo razmišljanje:

Portugalski "profesor" ni najbolj navdušen nad odhodom Ibrahimovića, a se vseeno veseli Eto'oja. © Reuters

 
" Malce sem bil jezen. Noben trener ni vesel, ko izgubi Ibrahimovića," je dejal za eno izmed italijanskih televizij. "A nihče tudi ne more biti nezadovoljen, ko dobi Eto'oja – izgubili smo vrhunskega igralca, a dobili novega. " Mourinho je skoraj ves čas svojega delovanja pri Nerazurrih sicer ponavljal, da je "Ibra" najboljši nogometaš na svetu in da bo skupaj z njim v Interju to tudi dokazal. Razpletlo se je drugače. " Če govorim kot trener in kot človek na igrišču, bi rekel, da si tega igralca ne želim izgubiti. Če govorim kot poslovnež, bi rekel, da je Inter napravil izjemen posel - če je Ibra vreden 50 milijonov evrov, jih Eto'o ni vreden 49. To je 100 milijonov vreden posel za Inter, " je dejal Portugalec. " Odhaja v klub, v katerem sem deloval štiri leta. Barcelona je izjemen klub. Tam bo srečen. "

 

Kmalu tudi Čigrinski

Kot kaže se bo po prihodu Ibrahimovića trenerju Barcelone Pepu Guardioli uresničila še ena želja. Že čez nekaj dni naj bi h Kataloncem prestopil branilec Šahtarja Dmitrij Čigrinski. Trener ukrajinskega moštva Mircea Lucescu je za enega izmed radiev že dejal, da je Barcelona dobila izjemnega nogometaša. Cena za postavnega branilca se giblje v rangu 15 milijonov evrov.

Na koncu bosta oba kluba kot kaže dobila tisto, kar želita. Pri Barçi bo Josep Guardiola prvič od časov Patricka Kluiverta dobil visokega napadalca, ki bo nevaren v skoku, povrhu pa še tehnično dovršen. Mourinho bo v Eto'oju našel nogometaša lačnega novih izzivov in podvigov. Kot bi rekli Angleži - to je za oba kluba "win-win" situacija. " Ibrahimoviću nisem dal nikakršnih nasvetov, a nekaj dni preden se je dokončno odločil, sva se pogovorila. Rekel sem mu, da še osvoji Ligo prvakov z Barcelono, ne bo storil ničesar izjemnega, saj je Kataloncem to uspelo dvakrat v treh letih. Sam rad naredim nekaj izjemnega in ne nekaj, kar to ni ," je še razmišljal Portugalec. " Sanjal je o tem prestopu in želel oditi. Povedal mi je, da me bo pogrešal. Jaz sem mu povedal enako . " In tako se končuje portugalsko-švedska romanca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.