Šport > Nogomet
22 ogledov

Ibrahimović in Silva zapuščata Milan

Ibrahimović Thiago Silva AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo EPA
Italijanski nogometni velikan Milan se je odločil za prodajo Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silve. S to potezo bodo na San Siru v obdobju dveh let prihranili 150 milijonov evrov, zato si Silvio Berlusconi želi v klub pripeljati Teveza, Destra, Džeka ali Kakaja.

inter milan ibrahimović | Avtor: EPA EPA
''Prihranili bomo 150 milijonov evrov.'' S temi besedami je lastnik AC Milana Silvio Berlusconi oznanil prestop Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silve v vrste PSG, ki so za nogometaša odšteli 62 milijonov evrov odškodnine. Milan je francosko ponudbo sprejel praktično brez obotavljanja, Berlusconija pa še posebej veseli dejstvo, da bodo v prihodnjih sezonah veliko privarčevali tudi po zaslugi manjših plač.

''Prodal sem Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silvo. Zaradi tega bomo v dveh letih prihranili 150 milijonov evrov,'' je za Gazzette dello Sport povedal Berlusconi. Namigovanja, da naj bi Ibra razmišljal samo o čim višjem denarnem znesku, je demantiral Švedov agent. ''Mislim, da je to izmišljotina. Trditi, da mu gre samo za denar, je nesmiselno. Vse je odvisno od trga,'' je povedal Mino Raiola.

Ibrahimović, ki mu pogodba poteče čez dve leti, je pri Milanu zaslužil 12 milijonov evrov letno, medtem ko je Thiago Silva, ki mu pogodba velja še pet let, na sezono zaslužil 6 milijonov evrov. Skupno bodo z odhodom obeh zvezdnikov samo zaradi njunih plač v nekaj letih prihranili več kot 50 milijonov evrov. Rosoneri niso izgubljali časa pri iskanju novih okrepitev, saj se je direktor kluba že sestal z agenti Mattia Destra, obenem pa poskušajo pridobiti bodisi Carlosa Teveza bodisi Edina Džeka. Obstaja tudi možnost, da se na San Siro vrne Brazilec Kaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.