Šport > Nogomet
21 ogledov

Ibrahimović končal vsa ugibanja

ibrahimović EPA
Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović, ki se je ob koncu lanske sezone poslovil od Paris Saint-Germaina, je na družabnih omrežjih uradno potrdil, da se seli k Manchester Unitedu.

Zlatan Ibrahimović je postal druga okrepitev novega trenerja Manchester Uniteda Joséja Mourinha. Portugalski strateg in nogometaš sta v preteklosti že sodelovala v milanskem Interju.

Nekdanji švedski reprezentant, ki se je po izpadu z evropskega prvenstva v Franciji poslovil od reprezentančnega nogometa, je rdeče vrage okrepil kot prost nogometaš, saj se mu je ob koncu lanske sezone iztekla pogodba s francoskim prvakom Paris Saint-Germainom.

Ibrahimović je v svoji zadnji sezoni na Parku princev zabil 38 golov na 31 ligaških tekmah in pariškemu velikanu pomagal do četrtega zaporednega naslova državnega prvaka. 

Napadalec je v svoji karieri igral za Ajax, AC Milan, Inter, Juventus, Barcelono in PSG.

Po neuradnih podatkih naj bi njegova tedenska plača v Manchestru znašala približno 250.000 funtov oziroma dobrih 300.000 evrov.

Ibrahimović je v svoji dolgoletni karieri igral v Eredivisie, Serie A, La Ligi in Ligue 1, zdaj pa se bo seznamu pridružila še Premier League. Od petih največjih evropskih lig mu manjka le nastop v nemški 1. Bundesligi.

''Čas je, da svetu razkrijem. Moja naslednja destinacija je Manchester United. Prihajam,'' je objavam na Instagramu, Twitterju in Facebooku pripisal Ibrahimović.

 

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

A photo posted by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on Jun 30, 2016 at 7:56am PDT

 
Komentarjev 1
  • maresem 11:08 01.julij 2016.

    ja.. res je pravi "šved".